A Feröer-szigeteken lehetett megfigyelni idén a teljes napfogyatkozást (már ahol nem takarták felhők a napot, felidegesítve a fizető turistákat), és egy helyi metálbanda úgy döntött, egy különleges klip forgatására használja ki az égi jelenséget.

A Hamferð tagjai szépen kivonultak egy sziklára, és élőben adtak elő egy szerzeményt, aminek szövegéből én személy szerint semmit sem értek (és vélhetően nem vagyok ezzel egyedül az országban), a napfogyatkozás hangulatához viszont illik. A környezetükben pedig történik, ami- elsötétül minden, csak a kitakart napkorong széle látszik, majd ismét visszatér a fény.

Szóval ügyesen kihasználta a banda ezt a megismételhetetlen helyzetet, és készítettek egy ütős klipet, amit reményeik szerint elég sokan meg is néznek majd szerte a nagyvilágban. A vicc az, hogy csak ki kellett menniük egy órácskára egy alkalmas hegyre, a nappali sötétség idején. Értelemszerűen egy lendülettel vették fel az egészet, bizakodva abban, hogy nem csúszik hiba a számításaikba (elképzeljük amint valamelyikük benyögi: "ezt elcsesztem, csináljuk meg újra!"), és már meg is volt az anyag. 

Kreatív elmék, szó se róla...