Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leslie Nielsen emlékére

Ma lenne a híres színész 92 éves.

színész

Talán furcsa lehet, hogy nem nevettetőként említem Leslie Nielsent, de fiatalabb korában nem kevés komoly szerepben láthatták a vásznon a kanadai születésű színészt, aki 17 évesen belépett a kanadai királyi légierőbe, és légilövész kiképzést kapott. 

színész

Természetesen a többség inkább az Airplane, a Csupasz pisztoly vagy a Sziki-szökevény őszhajú, időnként csetlő-botló vígjátéki szereplőjeként ismeri. 

színész

Megjegyzendő, hogy vele kapcsolatban is elmondható, nem csak azok a szerepei érdekesek, amiket megkapott, hanem azok is, amiket nem. Jelentkezett például Messala szerepére a Ben Hurba- ha megkapja, nyilván egészen máshogy alakul a karrierje. Mint ahogy a Kubrick rendezte Ragyogás is egészen máshogy nézett volna ki, ha a rendező őt választja, nem Jack Nicholsont.

színész

Ugyan amerikai filmek sztárja volt, 1958-ban az állampolgárságot is megkapta, de testvére, Erik otthon Kanadában volt nagy tiszteletnek örvendő politikus, egészen a miniszterelnök-helyettesi pozícióig vitte. Vannak akik szerint Leslie Nielsen volt az első Trekkie, azaz Star Trek rajongó, mert a sorozat első epizódjának bemutatója után fellelkesülve telefonált a stúdiónak, mennyire tetszett neki amit látott. Nielsen mellesleg még az ötvenes évek közepén szerepelt a Tiltott bolygó nevű scifi-ben, azaz nem volt tőle idegen a műfaj.

színész

Leslie Nielsen már évek óta nincs közöttünk, de legjobb filmjein ma is olyan felszabadultan tudok szórakozni, mint annak idején- pedig nem feltétlenül az intellektuális vígjátékok közé tartoznak. Annak idején még a moziból is ki akartak küldeni osztálytársaimmal együtt, mert annyira hangosan röhögtünk a Csupasz pisztoly második részén. 

színész

0 Tovább

Jane Fonda 80

Ma ünnepelhet a legendás amerikai színésznő.

színésznő

Amikor 1937. december 21-én megszületett a kis Jane, még senki nem sejthette, hogy modell, szexbomba, aerobic-királynő no meg két Oscar-díjat nyerő filmsztár lesz Henry Fonda lányából. Pedig az apja is elég nagy név volt Hollywoodban, így aztán nem volt váratlan, hogy lánya is gyorsan a reflektorfénybe került.

színésznő

színésznő

Elég fiatalon kezdett modellkedni, aztán jött Lee Strasberg híres színésztanodája, ahol felfigyeltek a tehetséges és fiatal lányra. 1960-tól szerepelt filmekben. Érdekes, hogy mennyire sokoldalú színésznő lett belőle: egymást követte a Barbarella szexi főszerepe majd A lovakat lelövik, ugye?

színésznő

Utóbbiért jött az első Oscar-jelölés, amiből karrierjében összesen hét is kijutott neki, kétszer pedig el is nyerte a szobrocskát. Sőt, előbb kapott Oscart, mint a híres papa, Henry Fonda! 

színésznő

A nyolcvanas évek fitnesz-mániájába fejest ugorva 1982-ben kiadta első aerobic-programját. Jane Fonda arca lett az egészséges életmódot zászlóra tűző mozgalomnak, egy egész nemzedéknyi nő példaképe lett, akik hozzá hasonló módon kezdtek feszes cuccokban ugrálni lendületes könnyűzenére, abban bízva, hogy ugyanolyan csinosak lesznek, mint ő.

színésznő

színésznő

1990-ben Jane bejelentette visszavonulását a filmezéstől, aztán 2005-ben jött a nagy visszatérés egy sikeres vígjátékkal, ahol Jennifer Lopez volt az egyik partnere.

színésznő

Azóta is feltűnik kisebb-nagyobb szerepekben, és ez vélhetően folytatódni fog a nyolcvanon túl is. Reméljük, vidáman ünnepli szülinapját!

színésznő

0 Tovább

Helen Mirren fél évszázada

Az ünnepelt brit színésznő is volt fiatal és kezdő.

színésznő

Kereken ötven éve mutatták be a Herostratus című filmet, amiben az akkor nagyon fiatal Helen Mirrennek is jutott egy kis mellékszerep- és így első alkalommal tűnhetett fel a mozivásznon. A jelenetben elsősorban vonzerejére koncentráltak, s hiába telt el fél évszázad, a brit csillag azóta is elegáns, kortalan szépségként ismert.

A filmhez kapcsolódik egy morbid érdekesség is. A sztori szerint egy fiatal költő azzal akarja magára irányítani a figyelmet, hogy nagy nyilvánosság előtt vet véget az életének, és a cél érdekében még egy marketingcéget is megbíz a hírveréssel. Két évtizeddel később a rendező, Don Levy önkezével vetett véget az életének, a főszereplő Michael Gothard pedig pár évvel később szintén öngyilkos lett...

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

0 Tovább

Maggie Gyllenhaal szülinapja

Ma lett 40 éves a színésznő, akivel meglehetősen elfogult vagyok.

Ugyan öccse, Jake neve talán árnyalattal ismertebb a nagyközönség körében, Maggie Gyllenhaal saját jogán is elismert művész. Igazán izgalmas szerepekben is láthattuk, mert bátran vállal be a fősodortól távol eső filmekben is munkákat.

Azért láthattuk Batman-filmben is, és mostanában a HBO Fülledt utcák (The Deuce) című, a pornóiparról szóló sorozatában tűnik fel, meglehetősen merész alakítással. 

Tipikusan az a fajta karakteres, különleges tehetségű színésznő, akiből soha nem lesz klasszikus csillag, akiket rajongók tömege köveet- egyszerűen csak jó a vásznon. Aki pedig kedveli, mint mondjuk én, az nagyon nagyra tartja. Igazi kortalan jelenség, szóval hogy hanyadik születésnapját ünnepli, az szinte mindegy- öt vagy tíz év múlva is ugyanúgy oda kell figyelni a szerepeire, ebben biztos vagyok.

0 Tovább

35 éves a neveletlen hercegnő

Anne Hathaway ma ünnepli a szülinapját.

színésznő

színésznő

színésznő

Be kell valljam, e cikk főszereplője olyan színésznő, akivel kapcsolatban elég régóta fenntartásaim vannak. Az olyan blöd vígjátékok, mint a Neveletlen hercegnő, nyilván nem nagyon alkalmasak arra, hogy valaki a képességeit megcsillogtathassa, de egyébként sem emlékszem nagyon emlékezetes szerepére. Pedig benne volt Az ördög Pradát viselben, és még a Macskanő jelmezét is felhúzhatta.

színésznő

színésznő

Szóval az, hogy valaki világsztár, nem jelenti azt, hogy mindenki ugyanúgy rajong érte. Az viszont tagadhatatlan, hogy van egy sajátos karaktere, kisugárzása, ami miatt még az is emlékszik rá, aki kevésbé kedveli. 

színésznő

színésznő

És ki tudja, egyszer talán olyan filmben is láthatom még, ami után én is el fogom ismerni színészi képességeit. Addig pedig maradnak a fotók, amik azért, valljuk be, meggyőzőek...

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés





Kockázatok és ellenjavallatok

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés