A vb-lázhoz kapcsolódóan eszembe jutott, fel lehetne idézni néhány régi és új hivatalos dalt. Tudom, nem sok értelme van ennek a válogatásnak, de némelyik kellemes emlékeket idéz bennem, így aztán elkezdtem keresgélni.

Azt kell mondjam, igazi meglepetés volt számomra, hogy 1966-ban az angliai világbajnokságnak már volt dala, a World Cup Willy. Mondjuk ki, elképzelhetetlen lenne manapság egy ilyen stílusú zene kiválasztása. Nekem mindenesetre nagyon tetszik, de hogy a beatkorszak csúcsán ilyen dalt választottak, jelzi, elég konzervatív arcok ültek a szervezőbizottságban...

Az 1970-es mexikói világbajnokságra egy kicsit talán már modernebb dalt írtak, de azért efelett is eljárt az idő. Vagy pont, hogy időtlen a latinos hangzása?

Később aztán egyre megszokottabb lett az, hogy sztárokat szerződtettek a himnusz megírására vagy előadására, így 1978-ban Argentínában Ennio Morriconét szerződtették. Az a világbajnokság egyébként eléggé furcsa körülmények között zajlott, voltak gyanús eredmények, mert az országot vezető katonai junta mindenképpen vágyott a sikerre.

1982-ben maga Placido Domingo énekelte fel a spanyolországi világbajnokság hivatalos dalát.

Amire valószínűleg mindenki emlékszik, az Copa de la Vida, amit Ricky Martin adott elő, és számtalan alkalommal hallhattuk az 1998-as franciaországi világbajnokság idején. Manapság is az egyik első számú futballslágerként tartják számon.

Az első Afrikában szervezett világbajnokság szervezőinek is sztár kellett, ők Shakirát választották, és kétségtelen, a lendületes, popos Waka Waka is népszerűvé vált.

Megmondom őszintén, nem vagyok kifejezetten nagy rajongója Pitbullnak, így aztán az idei vébére általa előadott dalért sem vagyok oda. Persze ott volt az oldalán Jennifer Lopez, hogy egy vonzó női sztárral tegyék vonzóbbá a klipet, illetve egy brazil énekesnő is. Az mondjuk már egy másik sztori, hogy J.Lo valamiért úgy döntött, nem vesz részt a megnyitón- ez legalábbis érdekes helyzetet teremt majd, amikor nélküle adják elő a dalt.