Van, ahol a turisták kedvéért még a vizet is ketté választják.

utazás

Belgium különleges, érdekes látványosságainak egyike a Fietsen Door Het Water vagyis a tekerj keresztül a vizen nevű építmény. Genk városának közelében, az ország keleti felén található Bokrijk. Itt egy ismert szabad téri néprajzi múzeum van, játszótérrel, sok érdekességgel.

utazás

Ám hasonlóan érdekes helyszín a fent említett biciklis látványosság is, mert a helyi tó- és csatornarendszer és az azt övező erdő miatt egyébként is sok természetjáró jár erre. 

utazás

A kerékpárosok és a gyalogos turisták számára kialakított 212 méter hosszú, 3 méter széles út valóban kettészeli a tavat, s az ember fejmagassága van a víz szintjével egy vonalban tekerés közben. Elmondhatom, tényleg szürreális élmény az itteni biciklizés.

utazás

A körítés pedig kiváló, az infrastruktúra remek, a bicikliút kitűnő minőségű, mindenütt jelzések, van ingyenes térkép, s a kerékpárbérlés is lehetséges, napi 10 euróért. 

utazás

Ez is egy olyan látványosság, ami időnként ugyan vonzhat hozzám hasonló kíváncsi külföldieket, de sokkal inkább szól a helyieknek, a családoknak, akik számára kiváló közös program egy jó kis biciklitúra. Bár mindig akadnak nézelődők itt, szó nincs arról, hogy úgy kellene sorban állni, mint az instagramon felkapott helyeken. Ha erre vetődsz, ne hagyd ki te sem!

Bokrijk honlapja