Nem lesz több Szex és New York film, mert Kim Cattrall már nem akar ilyen szerepet vállalni.

film

Vagy húsz éve indult el a szinglikultúra egyik ikonikus sorozat, a Sex in the City (nálunk Szex és New York), és a négy barátnő különféle pasizós kalandjaira felfűzve még két mozifilm is követte a tévésorozatot. Erőssége volt a koncepciónak a négy jó karakter, és ez a négyesfogat végig állandó is maradt.

Amiben pénz van, ahhoz ragaszkodni szokás, és a 2010-ben bemutatott második mozifilm után is képben maradt a folytatás. A főszereplő, Sarah Jessica Parker például szívesen bújna bele még egyszer Carrie bőrébe, a producerek meg pláne támogatnak mindent, amivel a még mindig létező rajongótábort le lehet húzni egy kicsit.

Mint a napokban kiderült, nem valószínű hogy jön új film, mert Kim Cattrall "teljesíthetetlen követelésekkel" állt elő. Ő erre annyit mondott, hogy egyetlen követelése volt: ne legyen benne a folytatásban.  Mivel négy elég jellegzetes nőről szólt a sztori, és közülük Carrie mellett a Cattrall által megszemélyesített Samantha volt talán a legerősebb karakter, érthető, hogy nélküle nem lenne ugyanaz. 

Ugyan be lehetne válogatni egy másik szereplőt a helyére, vagy indulhatna a sztori azzal, hogy Samantha temetésén találkozik a másik három barátnő, a nosztalgiafaktor miatt mind a négyükre szükség lenne. Mert a két évtized alatt aligha lettek új, tizenéves rajongói a Szex és New Yorknak, a negyvenes-ötvenes nőkből álló törzsközönség pedig a régi emlékeit akarja feleleveníteni. 

Eddig az ötlettel nincs is baj. Csak sajnos telik az a rohadt idő, és ami jól állt a harmincas éveikben járó színésznőknek, az nem feltétlenül lenne jópofa most. Kim Cattrallt tökéletesen megértem, ő a legidősebb a szereplők közül, már a 62. életévét tapossa. A másik három hölgy is betöltötte az ötvenet. Ebben a korban eljátszani, hogy tűsarkúban ugrálnak a táncparketten hogy fiatal fiúkat csábítsanak el, kissé komikus. Ugyan a filmben sokat lehet sminkkel, digitális utómunkával segíteni, de csodát nehéz tenni.

film

Létezhetne persze sztori nyugdíjaskorú pasifalókról, vagy akár ebből kiörgedett nőkről, lehetne szórakoztató is csak ehhez úgy fel kellene forgatni mindent, amiről a sorozat szólt, hogy akár át is nevezhetnék másra- és elkészíthetnék más szereplőkkel. Így érthető, hogy Cattrall nem adja ilyesmihez a nevét, és nem akarja kiröhögtetni magát, túl a hatvanon.

Az éppen pénzszűkében levő kolleganőket persze mindez nem vigasztalja, de azt gondolom, profitáltak ők már bőven a sorozatból és a filmekből. És talán ideje lenne nekik is váltani, másban gondolkodni. Bármennyire összefonódtak a karaktereikkel, bőven lehet még nekik hely a nap alatt.

És a producerek? Na értük egy percig se aggódjunk, ők mindig kitalálnak valamit. Új sorozatot új témákkal, új arcokkal, netán jönnek a reboot-filmek, előzmények és egyebek, hiszen még a Szex és New York is kapott testvérsorozatot, ami a fiatal Carrie kalandjairól szólt. Látjuk, ahogy sokadjára melegítenek fel ötleteket, most például a Charlie angyalainak negyedik(!!!) eljövetele következhet az eredeti sorozat, a Diaz-Barrymore-Liu filmek, majd a megbukott új sorozat után. 

Szóval lesz itt még folytatás, csak máshogy, másokkal- és talán másoknak. Így működik a showbiznisz, és jó látni, hogy valaki ezt méltósággal képes kezelni.