Ma lenne a híres színész 92 éves.

színész

Talán furcsa lehet, hogy nem nevettetőként említem Leslie Nielsent, de fiatalabb korában nem kevés komoly szerepben láthatták a vásznon a kanadai születésű színészt, aki 17 évesen belépett a kanadai királyi légierőbe, és légilövész kiképzést kapott. 

színész

Természetesen a többség inkább az Airplane, a Csupasz pisztoly vagy a Sziki-szökevény őszhajú, időnként csetlő-botló vígjátéki szereplőjeként ismeri. 

színész

Megjegyzendő, hogy vele kapcsolatban is elmondható, nem csak azok a szerepei érdekesek, amiket megkapott, hanem azok is, amiket nem. Jelentkezett például Messala szerepére a Ben Hurba- ha megkapja, nyilván egészen máshogy alakul a karrierje. Mint ahogy a Kubrick rendezte Ragyogás is egészen máshogy nézett volna ki, ha a rendező őt választja, nem Jack Nicholsont.

színész

Ugyan amerikai filmek sztárja volt, 1958-ban az állampolgárságot is megkapta, de testvére, Erik otthon Kanadában volt nagy tiszteletnek örvendő politikus, egészen a miniszterelnök-helyettesi pozícióig vitte. Vannak akik szerint Leslie Nielsen volt az első Trekkie, azaz Star Trek rajongó, mert a sorozat első epizódjának bemutatója után fellelkesülve telefonált a stúdiónak, mennyire tetszett neki amit látott. Nielsen mellesleg még az ötvenes évek közepén szerepelt a Tiltott bolygó nevű scifi-ben, azaz nem volt tőle idegen a műfaj.

színész

Leslie Nielsen már évek óta nincs közöttünk, de legjobb filmjein ma is olyan felszabadultan tudok szórakozni, mint annak idején- pedig nem feltétlenül az intellektuális vígjátékok közé tartoznak. Annak idején még a moziból is ki akartak küldeni osztálytársaimmal együtt, mert annyira hangosan röhögtünk a Csupasz pisztoly második részén. 

színész