Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szép színésznők születésnapja

Ma ünnepelhet Gina Lollobrigida és Jenny Seagrove is.

színésznő

A 90 éve, 1927. július 4-én született olasz szépség igazi bombázónak számított annak idején, s nem kevés klasszikus alkotásban mutatta meg, színésznőként is komolyan kell venni. Persze egy ilyen vonzó nő esetében a külső mindig befolyásolja a megítélését, de hát ez egy adottság- neki ez jutott.

színésznő

Az már egy másik kérdés, ki mit tud kihozni a lehetőségeiből, s Gina, Sophia Lorenhez hasonlóan nem csak odahaza jutott szerepekhez, nemzetközi hírnevet harcolt ki magának. Egykori komoly alakításait pedig megőrizte nekünk a filmszalag.

színésznő

Tulajdonképpen Lollobrigida bőven elég híres lenne önmagában is ahhoz, hogy megérjen egy bejegyzést. A nála kereken 30 évvel fiatalabb Jenny Seagrove-ot azért szőttem bele, mert érdekes látni, mennyire más karakterű, egyéniségű színésznők is karriert tudnak csinálni.

színésznő

Mondjuk az 1957-ben született angol hölgy nem olyan ismert a nagyvilágban, és fiatalosan sem festett bombanőnek. Eleinte inkább hamvas lányokat alakított, később elsősorban televízióban szerepelt. Mi például a Deed bíró című sorozat egyik főszereplőjeként ismerhetjük. 

színésznő

A lényeg alighanem az egyéniség, a kisugárzás, ami különlegessé tud tenni egy született színésznőt (vagy színészt), s ehhez jön a mesterségbeli tudás, aminek köszönhetően a megfelelő szerepekben tud brillírozni valaki. Legyen az hollywoodi klasszikus vagy tisztességes tévésorozat, szükség van erre is, arra is. És a jó színésznőket aztán nem is kizárólag a szépség mércéjével mérik- bár férfiasan bevallva ennek mindig meglesz a jelentősége ebben a szakmában...

színésznő

színésznő

0 Tovább

A magyar nagyik kedvence

Ma tölti be negyvenedik életévét Natalia Oreiro,  a Vad angyalból ismert színésznő.

színésznő

Mit is lehetne  mondani az Uruguayban született sztárról? Tizenévesként több tucat reklámban született, aztán Argentinában ívelt fel színészi karrierje, a magyar nézők az ott készített szappanoperákból ismerik. De még  milyen jól ismerik! A Vad angyalt is, a Kachorrát is imádták a délutáni műsorsávot lelkesen néző nyugdíjasok. 

színésznő

színésznő

Ebben semmi különösebb minősítés nincs, én is nézek megkérdőjelezhető színvonalú dolgokat a tévében. Vagy emlegessük a sokak által kritizált valóságshow-kat, semmi érdemeset felmutatni nem képes médiaszereplőket? Tudja mindenki, miről beszélek. Inkább nézném én is a dél-amerikai limonádét ezek helyett. Habkönnyű szórakozás, s akadt bennük időnként pár szimpatikus szereplő, kedvelt színész vagy színésznő, a sztori meg sose túl bonyolult- mi más kell a boldogsághoz?

színésznő

színésznő

No mindegy, a lényeg, hogy az anno cserfes fiatal lányok szerepében lubickoló Natalia ma már másféle lehetőségek között válogat. A telenovellákban így is kedvelik, csak persze korához illő figurákat alakít. A rohanó időt pedig a képek tanúsága szerint plasztikai beavatkozással is lassítaná- nyilván nem feltétlenül sikerrel, bár ez elsősorban fotós kérdése. Persze még mindig vékony, jól tartja magát, de csodák azért nincsenek. Most, negyvenen túl már aligha számíthat arra, hogy más latin-amerikai származású színésznőkhöz hasonlóan berobban az USA film- vagy tévés piacán, marad a jól ismert hazai pálya.

színésznőszínésznő

De hát ez mit se számít, ha valaki manapság leül egy régi sorozatokat ismétlő csatorna elé, megcsodálhatja milyen volt két évtizede bájos fiatal lányként- bizony, a Vad angyal most is elcsíphető idehaza. És ki tudja, talán Nataliának tartogat még pár szép szerepet a karrierje, esetleg komolyabb filmben, idősebb karakterként, amik újabb sikereket hoznak. Ilyenből már akadt is neki, és csak azért, mert kinőtt a tiniszerepből, még egyáltalán nem kell leírni egy színésznőt. 

színésznő

0 Tovább

Lupita!

Ma ünnepli 34. születésnapját a különleges szépségű színésznő.

színésznő

Lupita Nyong'o Mexikóban jött a világra 1983-ban, de szülei kenyaiak voltak. Ma is kenyai és mexikói állampolgársággal rendelkezik. Kenyában szerzett diplomát, majd az Egyesült Államokban tanult. Érdekelte a film világa, de eleinte a produkciós stáb tagjaként dolgozott.

színésznő

Később állt kamera elé: karrierje akkor indult be rakétasebességgel, amikor a 12 év rabszolgaságban nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert 1984-ben. Nem éppen tipikus, hogy egy harmincéves színésznő újoncként ilyen sikert ér el. A nagyközönség ekkor figyelt fel a szép és tehetséges Lupitára. 

színésznő

Azóta már az újjáélesztett Star Wars sorozat legújabb epizódjában is feltűnt, azaz úgy fest, a hollywoodi szuperprodukciókban is számítanak rá. 

színésznő

Lecsaptak rá a magazinok, világcégek is, címlapokról mosolyog vissza és reklámokban tűnik fel. Meg kell jegyezni, ez azért érdekes, mert Hollywoodban még ma se nagyon van egyenlőség, és igen gyakran a fekete bőrű hírességeket jelentősen "kifehérítik" a fotókon. Hát a kenyai Lupitával még az ügyes képmanipulátoroknak is nehéz dolga van.

színésznő

Úgy kell őt elfogadnunk, ahogy van- s ez nagyon-nagyon helyes, azt hiszem.

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

0 Tovább

Ma lenne 78 éves Romy Schneider

Az örök Sissi alig 42 esztendősen hunyt el- noha már 18 évesen sztár volt a fiatal királyné szerepében, magánélete zaklatott és boldogtalan volt.

színésznő

Osztrák színészcsaládból származott, természetes volt számára a szereplés, egészen fiatalon kamera elé állt. Ám az óriási sikert aratott Sissi után igyekezett a kosztümös romantikus filmek világától távolságot tartani, mert komolyabb karrierje vágyott. A gyönyörű és tehetséges színésznőnek bőven jutottak szerepe, de a sztárság csillogása mögött sok szomorúság is érte. 1982-ben hunyt el, nem pontosan tisztázott körülmények közt.

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

6 Tovább

Marilyn és az ő szoknyája

Ma 62 éve készültek a híres fotók Marilyn Monroe-ról.

színésznő

Noha a filmjeit mostanság talán ritkábban vetítik, Marilyn ma is legenda. Pedig elég rögös útja volt a Norma Jean Mortensen néven született lánynak a sztárságig: nevelőotthonok, elsietett házasság, gyári meló, meztelen fotózások után, az ötvenes évek elején fedezték fel a film világában. 

színésznő

A jobb és rosszabb alkotások sorában nem számít igazán jelentősnek a The Seven Year Itch. Ám a hírverés miatt az egyik jelenetet újságírók és érdeklődők sokasága előtt vették fel New Yorkban 1954. szeptember 15-én: Marilyn és partnere egy moziból lép ki, amikor a metró menetszele magasra libbenti a szoknyáját. A csábos főszereplő pedig nem rendezi kapkodva az engedetlen ruhaneműt, hanem kacéran élvezi a pillanatot.

színésznő

A stábfotós, Sam Shaw ötlete volt, hogy ez a momentum kerüljön a plakátokra, ezzel hirdessék a filmet. Aztán a filmet már alig ismerik, de Marilyn szoknyás fotójában ezernyi helyen bele lehet futni. A színésznő később igyekezett komolyabb szerepeket vállalni, de sok ideje nem maradt megmutatni tehetségét: 1961-ben máig tisztázatlan körülmények közt hunyt el.

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

És hogy működik a filmipar? A nagy felhajtással megrendezett felvétel a kíváncsiskodók által keltett hangzavar miatt használhatatlan volt, így azt újra kellett venni Los Angelesben egy stúdióban...

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés





Kockázatok és ellenjavallatok

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés