Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ne játssz az étellel

Vivi Mac abból alkot, ami éppen a keze ügyébe akad: tejből, tejszínből, jégkrémből, sóból, cukorból, barbecue szószból, borból hozza létre képeit. Ezek az anyagok ráadásul elég különböző állagúak, de az autodidakta francia művészt láthatóan nem zavarja ez, mindegyikkel jól boldogul.

Bár nekünk azt tanították, nem illik játszani az étellel, van, akit erről nem lehetett lebeszélni- szerencsére...

0 Tovább

Kannibálművész

Egy norvég fickóról olvastam, akit valamiért "művészként" emlegetnek, és most azért beszélnek róla, mert saját testrészeiből fogyasztott. Egy műtét során csípőprotézist kapott, elkérte a kioperált részt, mert úgymond fel akarta használni a művészeti iskolában ahol tanul.

Mivel a csonton hús is volt, az jutott eszébe, megfőzi és feltálalja magának. Állítólag így is tett, saját ízét a vadjuhéhoz tartotta hasonlatosnak. Tanárai állítólag nem voltak lelkes támogatói a projektnek. Ő pedig ügyesen meg is találta az utat a médiához, most aztán lehet róla mindenfelé olvasni.

A nevét nem említem, mert szerintem ez nem művészet, ez leginkább semmi. Bevallom, nekem kicsit sántít is a történet, hogy a kórházból csak úgy könnyen kihozhatja a csontot a hússal együtt. Felébred az altatásból, beugrik neki, de jó lenne ezzel otthon kísérletezni, és hozzák neki egy kis zacskóban? Ha csak felhajtást akar magának ezzel a kis sztorival, akkor oké, sokan felültek neki, nagyon ügyes volt, de ez ugyanúgy nem különösebben maradandó érték.

Amennyiben mégis megvolt az önvacsora, arra nehéz mit mondani. Vagyis: nehéz a fenét. Az ilyen marhaságokat a vurstliban mutogassák, oda megfelelő ez a színvonal, de ne keverjük bele a művészetet. Akármire rá lehet fogni, hogy "alkotás", de a darabolós gyilkosra azért ne bízzuk egy múzeum kurátori posztját, mert ő magát művésznek gondolja. A megoldás összesen annyi, ha az ilyen hírek hallatán a hírszerkesztő vállat von, és a maga részéről nem szerkeszti be a sztorit. Majd eltűnnek ezek a fajta kunsztozások maguktól, ha nem lehet velük öt perces hírnévre szert tenni.

Én ezért nem említem még a nevét sem a norvégnak, reklámozza más, máshol, ha akarja. Tulajdonképpen írni sem kellett volna róla- de bloggerként akár moroghatok is. Megtettem. De kijelentem, ezt sem tartom művészetnek, önkifejezésnek. Csak egy kis puffogás.

Uff, beszéltem.

0 Tovább
123
»

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés

Kockázatok és ellenjavallatok

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés