Ma lesz 63 éves David Hasselhoff, a Knight Rider és a Baywatch sztárja, aki az évek múlása ellenére őrzi a sztárstátuszt.

A magas és jóképű ifjú színész éveken volt a Nyughatatlan fiatalok egyik főszereplője, több, mint 800 epizódban láthatták a szappanopera rajongói. Aztán jött a Knight Rider, ahol Hasselhoff egyenrangú partnere volt KITT, a mesterséges intelligenciával felvértezett szuperautó.

1989-ben indult a Baywatch, aminek Hasselhoff producere is volt. Az első szezon végén szóba került, hogy elkaszálják a sorozatot, de a külföldi népszerűség megmentette. Ma pedig a piros fürdőruhás vízimentő-csajoknak kultusza van az egész világon.

Jóval a Baywatch előtt is készültek már sorozatok hős életmentőkről, ennek a "különlegessége" inkább csak annyi volt, hogy szemérmetlenül épített a lányok vonzerejére. Erika Eleniak, Pamela Anderson vagy Carmen Electra sztár volt a tengerparton is, meg a Playboyban is. Mellettük mindig volt egy "intelligens hadnagy" karakter is: kisebb mell, okosabb nő képletet alkalmaztak a válogatásnál. Megjegyzendő, erre a szerepre is rutinos tévés arcokat szedtek össze.

Szóval a recept enyhén szólva sem volt bonyolult. Ehhez képest több, mint egy évtizeden át ment a sorozat, 140(!) országba adták el, kultstátusba került, hivatkozási pont lett- emlékezzünk rá, még a Jóbarátokban is gyakran idézték. 

Szóval bárhogy is nézzük, Hasselhoff a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes években szinte végig ott feszített a tévéképernyőkön. Nem rossz teljesítmény ez, ha figyelembe vesszük korlátozott színészi képességeit. És még a popzenében is letett ezt-azt az asztalra...

Manapság az idősödő Hoff szívesen csinál magából bohócot, felbukkan mindenféle filmekben és showműsorokban, most például a Sharknado 3-ban bukkan fel. Ő már ezt is megengedheti magának...