A legjobb drónfotók

A drónok megváltoztatták, hogy fotózunk és videózunk: a bárki számára elérhető, remek minőségű eszközökkel korábban elképzelhetetlen légifelvételek készítésére adnak lehetőséget.

Most már versenye is van a legjobb drónos fotóknak, és azt kell mondjam, egyre jobb, egyre kreatívebb végeredményeket tudnak felmutatni a legügyesebb alkotók.

0 Tovább

Menő fotók iPhone-nal

A mobillal készített képek versenyén nagyszerű alkotásokat díjaztak. Nincs mese: az iPhone esetén a technika már nem jelenti korlátját a kreativitásnak...

0 Tovább

Az a rohadt idő

Öt kaliforniai középiskolás haver 1982-ben készített egy közös fotót, s azóta öt évente összejönnek egy újabb hasonló kép kedvéért. Az a három és fél évtized pedig nyomot hagyott rajtuk, ám remélhetően barátságuk még mindig olyan erős, mint rég...

1982

fotó

1987

fotó

1992

fotó

1997

fotó

2002

fotó

2007

fotó

2012

fotó

2017

fotó

0 Tovább

A drónfotózás művészete

A Skypixel drónfotós pályázatára 27 ezer képet neveztek, a legjobbak tényleg nagyon izgalmasak voltak.

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

0 Tovább

A víz természetfotókon

A budapesti Víz világtalálkozó egyik kísérőprogramja egy látványos ingyenes fotókiállítás.

fotó

A Várkert bazár kerítésére kifüggesztett 41 fotó igazán látványos módon mutatja be, a hazai természetfotósok élvonala milyen vízzel kapcsolatos képeket alkotott az utóbbi években. Összesen 26 neves alkotó képviselteti magát a tárlaton, ahol láthatóak tengerek és óceánok, apró lények és lenyűgöző tájak, különféle színek és formák.

fotó

A tárlat 2017. január 2-ig tekinthető meg. Nekem abban a szerencsében volt részem, hogy a szervező és kurátor Radisics Milán által vezetett sétán nézhettem meg a képeket, és néhány olyan alkotó is jelen volt, akiknek képeit beválogatta, így maguk is beszélhettek azokról. Mivel a búvárfotózásban otthonosabban mozgok, örömmel láttam, hogy ismerőseim, barátaim fotói is helyet kaptak a válogatásban.

fotó

Tehát aki teheti, annak javaslom, hogy tegyen egy sétát ezeknél a képeknél. Az alkotások mellett rövid leírás és a fotós bemutatkozása is olvasható, érdemes egy kis időt rászánni a látványos kiállításra.

fotó

fotó

fotó

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés

Google hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés

Hirdetés