71 éve, 1944. május 17-én született Danny Trejo, aki elmodhatja magáról, igazán kacskaringós útja volt Hollywoodig. 

A mexikói származású, de az Egyesült Államokban felnőtt Trejo zaklatott ifjúkorának kulcsszavai a kábítószer és a börtön voltak. Éveket töltött a rács mögött, ahol többször ringbe szállt, ügyes ökölvívónak számított. Aztán egy sikeres rehabilitációs programban vett részt, hátat fordított korábbi életének és jó útra tért: fiatal drogosok segítőjeként dolgozott.

Egyik mentoráltja hívta meg 1985-ben egy filmforgatásra, ahol a stáb egyik tagja megismerte, ugyanis ő maga is ült pár évet. Javasolta a rendezőnek, hogy szerződtesse a főszereplő mellé bokszedzőnek- a direktornak pedig annyira megtetszett Danny Trejo markáns arca, hogy egy kisebb szerepet is kapott.

Azóta pedig a többnyire marcona gonosztevőket alakító Trejo számtalan filmben, sorozatban bukkant fel. Mondhatni, kultusza van a rajongók körében a jólfésült színészekhez képest igencsak egyedi fazonnak. Régi rendező haverja, Roberto Rodriguez pedig egy igazán testhezálló főszereppel kínálta meg: rá szabták a Machete és a Machete gyilkol forgatókönyvét.

Trejo példája igazolja, nem csak apró kilengések után van lehetőség a talpraállásra: még egy olyan hátterű figura is befuthat normális karriert, mint ő. Persze az igazi az, ha valaki nem ismeri meg ezeket a mélységeket, de az tény, ő aztán képes hiteles alakítást nyújtani bűnözőként...