A drónfotózás művészete

A Skypixel drónfotós pályázatára 27 ezer képet neveztek, a legjobbak tényleg nagyon izgalmasak voltak.

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

0 Tovább

A víz természetfotókon

A budapesti Víz világtalálkozó egyik kísérőprogramja egy látványos ingyenes fotókiállítás.

fotó

A Várkert bazár kerítésére kifüggesztett 41 fotó igazán látványos módon mutatja be, a hazai természetfotósok élvonala milyen vízzel kapcsolatos képeket alkotott az utóbbi években. Összesen 26 neves alkotó képviselteti magát a tárlaton, ahol láthatóak tengerek és óceánok, apró lények és lenyűgöző tájak, különféle színek és formák.

fotó

A tárlat 2017. január 2-ig tekinthető meg. Nekem abban a szerencsében volt részem, hogy a szervező és kurátor Radisics Milán által vezetett sétán nézhettem meg a képeket, és néhány olyan alkotó is jelen volt, akiknek képeit beválogatta, így maguk is beszélhettek azokról. Mivel a búvárfotózásban otthonosabban mozgok, örömmel láttam, hogy ismerőseim, barátaim fotói is helyet kaptak a válogatásban.

fotó

Tehát aki teheti, annak javaslom, hogy tegyen egy sétát ezeknél a képeknél. Az alkotások mellett rövid leírás és a fotós bemutatkozása is olvasható, érdemes egy kis időt rászánni a látványos kiállításra.

fotó

fotó

fotó

0 Tovább

Meghökkentő makrovilág

A Nikon 2016-os makrofotózási versenyére 70 országból küldtek képet a versenyzők. A fotók témája elképesztően változatos, vannak rovarszemek, pillangószárnyak, kávészemcsék, sejtek, kristályok, virágok, halembriók is vannak a legjobbak közt- megismered, melyik micsoda?

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

0 Tovább

Így kövérít a kamera

Kiváló animáció mutatja be, hogy a különböző gyújtótávolságú objektívekkel készült portrék mennyire megváltoztatják ugyanazt az arcot.

Persze ehhez hozzá tartozik az is, hogy ezek a képek nem ugyanolyan távolságból készültek: a nagylátószögű objektívekkel egészen közelről, a teleobjektívekkel egyre távolabbról. Emiatt tűnik másnak ugyanaz az arc.

24mm

200mm

1 Tovább

A legjobb iPhone-os fotók

Egy friss pályázat díjazott képei igazolják, egy mobiltelefonnal a kézben is készíthet jó fotót az, aki tehetséges. Más kérdés, hogy a mai korszerű mobilok technikailag is elég erősek, de az változatlan maradt a fotózás hőskora óta, hogy nem a gép számít, hanem az, aki a gépet a kezében tartja.

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

fotó

2 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés