Egy amerikai egyetemista bírósághoz fordult, miután második alkalommal sem sikerült levizsgáznia egy tantárgyból.

Jennifer Burbella szerint az egyetem nem tett meg mindent azért, hogy teljesítse a kurzust. Az ápolási ismereteket tanuló hölgy szerint ugyan elegendő időt és odafigyelést kapott, ám tanárát nem tudta telefonon elérni a kérdéseivel, és ez is rossz hatással volt rá.

A diák a hírek szerint 75 ezer dollárt akar az egyetemtől az elszenvedett sérelmekért. A bíróság később dönt, az egyetem viszont nem kommentálta a folyamatban lévő ügyet.

Megteszem majd én. Nem számítottam különösen lelkes egyeyemistának, de azért teljesítettem amit kellett. Ha viszont sejtem, hogy bukásonként ilyen szép pénzért lehet perelni, bevállaltam volna még pár utóvizsgát.

Tudom, minden helyzet más, de azzal még ez a hölgy sem vádol senkit, hogy direkt utaztak rá. És innentől kezdve nekem nagy kérdés, tulajdonképpen mit is kéne tennie a kellően segítőkész tanárnak. Súgja meg a helyes válaszokat?...

Az egyetem nem szanatórium. Az szerezzen diplomát, aki tud és akaris teljesíteni. Mert ez azért leginkább mégiscsak rajtunk múlik. Legközelebb valaki azért fog perelni, mert fájdalmat okozni neki a közepes diploma, ő kitűnőt szeretett volna.

A nehézségek leküzdése része a diákok életének - ez is megedz, felkészít a kihívásokra. Remélem, a bíróság is ebben a szellemben ítéli meg a hölgy keresetét. Ez is része lehet a kiképzésnek...