Ma ünnepli 34. születésnapját a különleges szépségű színésznő.

színésznő

Lupita Nyong'o Mexikóban jött a világra 1983-ban, de szülei kenyaiak voltak. Ma is kenyai és mexikói állampolgársággal rendelkezik. Kenyában szerzett diplomát, majd az Egyesült Államokban tanult. Érdekelte a film világa, de eleinte a produkciós stáb tagjaként dolgozott.

színésznő

Később állt kamera elé: karrierje akkor indult be rakétasebességgel, amikor a 12 év rabszolgaságban nyújtott alakításáért Oscar-díjat nyert 1984-ben. Nem éppen tipikus, hogy egy harmincéves színésznő újoncként ilyen sikert ér el. A nagyközönség ekkor figyelt fel a szép és tehetséges Lupitára. 

színésznő

Azóta már az újjáélesztett Star Wars sorozat legújabb epizódjában is feltűnt, azaz úgy fest, a hollywoodi szuperprodukciókban is számítanak rá. 

színésznő

Lecsaptak rá a magazinok, világcégek is, címlapokról mosolyog vissza és reklámokban tűnik fel. Meg kell jegyezni, ez azért érdekes, mert Hollywoodban még ma se nagyon van egyenlőség, és igen gyakran a fekete bőrű hírességeket jelentősen "kifehérítik" a fotókon. Hát a kenyai Lupitával még az ügyes képmanipulátoroknak is nehéz dolga van.

színésznő

Úgy kell őt elfogadnunk, ahogy van- s ez nagyon-nagyon helyes, azt hiszem.

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő