Különleges kilátó Belgiumban.

utazás

A flamand országrészen keresztülautózva Tielt-Winge mellett figyeltünk fel egy furcsa építményre. A dombtetőn álló furcsa lépcső mintha a semmibe vezetett volna- természetesen tettünk ide egy kitérőt. 

utazás

A Vlooybergtoren acélból készült, és tényleg nem vezet konkrét helyre: a teteje maga a kilátó. 20 méter hosszú és 11 méter magas, természetesen egész évben ingyenesen felkereshető. Egyszerűen csak különleges.

utazás

El lehetne azon töprengeni, mit akar üzenni ez a sajátos lépcsősor. Mindenféle üzeneteket kiolvashatunk belőle. Az én álláspontom az, hogy azt mondja, amit bele akar látni adott ember. Ha ott állsz előtte, majd felmászol rá, úgyis eszedbe jut mindenféle. Akár az is, hogy csak egy építészeti tréfa. A kilátástól nem kell hanyatt esni, mégis felmászunk és szétnézünk. Mert ez ilyen. Ahol kilátó van, ott kilátunk.

utazás

Ami elgondolkodtat, az maga az egyszerű, mégis különleges kis építmény, ami jó megállója a környéken tett biciklitúráknak, vagy -mint a mi esetünkben- autós kirándulásuknak. És összevethetjük a mi 40 centis kilátónkkal. Aztán megint eltöprenghetünk rajta, mit üzen nekünk a Vlooybergtoren...

utazás

Vlooybergtoren információk

utazás