Ma 111 éve született a legendás színésznő.

Négy Oscar-díj a Legjobb színésznő kategóriában- ha a statisztikákat nézzük, máig Katharine Hepburn a mérce Hollywoodban. Az ő esetében nem is kétséges, hogy a szobroktól függetlenül is igazi legendáról van szó, egyike a filmipar megkerülhetetlen művészeinek.

Az életrajzát bárki elolvashatja, a sok Oscar-jelöléséről, a Broadway-sikerekről, arról, hogy hat évtizeden át tartott a karrierje (első Oscarját 1934-ben kapta, az utolsót 1982-ben!) rengeteg cikk szól. Inkább az az érdekes, hogy a hollywoodi világba nem igazán beilleszkedő színésznőként lett ennyire sikeres. Nem pózolt erős sminkkel magazinok címlapján, nem ünnepeltette magát a gálákon.

És a filmekben is erős, független, intelligens női karaktereket alakított. Miközben sokszor emlékezünk meg a szőke szépségekről, a hódító dívákról, a nők nadrágviselését divatba hozó Katharine Hepburn másféle ikon volt. A magánéletét nem teregette ki, interjút ritkán adott- úgy lett legenda, hogy a celebvilágtól távol tartotta magát. 

Aztán ha az életrajznak ezeket a részeit is megismerjük, akkor pedig jöhetnek a filmek. Mert azért mégiscsak az a legfontosabb egy mozikedvelő számára, hogy remek színésznő volt, emlékezetes szerepekkel. Érdemes megnézni a legjobb szerepeiben- van miből válogatni!...