Lehet, hogy a jövő filmsztárjai most Budapesten a medencékben bizonyítanak?

Az angol színész valamikor hazája színeiben a műugró válogatott tagja volt, s 1992-ben világbajnoki 12. helyezést szerzett. Valljuk be, nem feltétlenül figyelünk oda a most zajló pesti vizes világbajnokság helyezetteire, pedig ki tudja, miből lesz a cserebogár?

A modellként is dolgozó Jason Statham némi kerülőút után került a film világába, Guy Ritchie felfedezettje volt A ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsőben, majd jött a Blöff. Aztán pedig 2002-ben A szállító, a remekbe szabott, sikeres akciófilm, amit természetesen folytatások követtek. Megjegyzendő, nyilván nem függetlenül a sportos múlttól, Statham maga vállalta a húzós jeleneteket A szállítóban. Talán úgy gondolta, kezdő színészként így segíthet a stábnak spórolni a kaszkadőrökön?

Az akciófilmekben jól használható figura aztán Stallone oldalán tűnt fel A feláldozhatókban, bekerült a Halálos iramban sorozatba is. Azért Shakespeare-drámák főszerepében nem brillírozott, de talán nem is ez volt az álma, amikor még nap nap után edzett mint műugró... Boldog 50. születésnapot, Jason!