1936-ban készült egy Betty Boop-rajzfilm, amit túl keménynek ítéltek- hol voltak akkor még a harcos PETA-aktivisták!

Az állatok védelme sokkal régebbre nyúlik vissza, mint azt elsőre gondolnánk. Nekem is meglepő volt, hogy a harmincas években született olyan rajzfilm, ami arról szólt, ember módjára kell viselkedni az állatokkal szemben is. És nem csak a cuki kutyusokról szólt a sztori, hanem a jellemzően elnyomott háziállatokról is.

A Be Human alaptörténete szerint egy erőszakos farmer az, akinek a jó útra nevelését célul tűzi ki Betty Boop. (Mai szemmel nézve az is érdekes, hogy a nagyfejű figura igazi szexszimbólum volt annak idején.) Egy feltalálóhoz fordul segítségért az érző lelkű Betty, ő pedig a farmert csapdába ejti, majd korbácsütésekkel győzi meg arról, hogy az állatokkal kegyetlenkedni csúnya dolog.

Nos, a korabeli illetékeseknek az nem tetszett, hogy a rajzfilmben egy emberrel olyan kegyetlenül bánnak, mint az állatokkal. Ma már igencsak "puhának" látszik ez a fordulat, de hát más időket élünk. A mondanivaló az nagyjából most is aktuális, sajnos akadnak olyanok, akik kiszolgáltatott lények kínzásában örömüket lelik. És azt hiszem, sokan akadnak, akik szívesen nevelnék őket olyan módszerekkel, mint Betty Boop...