Nagyon jó, hogy az érdeklődésemnek megfelelően mindenféle sporthírt feldobnak a közösségi oldalak- kivéve, ha valamiért épp nem akarom megtudni az eredményt.

Amikor például olyan különös eset fordul elő, hogy a hétfő esti vagy a csütörtök esti NFL-rangadót nem tudom megnézni, mert hajnali fél hármas kezdettel nem igazán szerencsés az időpont, akkor időnként másnap nézném meg az ismétlést. És úgy egy kicsit jobban élvezem, ha nem ismerem az eredményt, kvázi végig tudom élvezni a meccset.

Nos, ehhez képest reggel felkelek, és a Facebookon ott sorakoznak az engem érdeklő témákhoz kapcsolódó hírek. Az esti meccs kulcsmomentumaira mutató linkek, a külföldi mellett a magyar oldalak és így tovább. Nincs kedvem leiratkozni róluk vasárnap, hogy ne lássam a híreiket kedd reggel, sőt, gyanítom, aktivitásom alapján még akkor is ajánlott bejegyzésként felbukkannának. Ráadásul a különös szűrő algoritmus miatt pár hír jópár órával később jön, tehát még akkor sem tudom kikerülni őket, ha csak késő délelőtt kezdem nézegetni a hírfolyamot.

Mivel engem egyébként alapvetően érdekelnek a sporthírek, tényleg sokra rá is kattintok- de ilyen helyzetben nem tudom, miképp lehetne szűrni. Azt hihetném, ha nem nézek rá az nfl.com-ra, akkor nyugodtan izgulhatom végig az ismétlést, de egyre nehezebb ezt megoldanom.

Oké, ez csak az én egyéni nyavalygásom. Töröljem magam mindenhonnan, vagy bírjam ki azt a pár órát internet nélkül- valóban tipikus first world problem az enyém. Nem is vagyok rá büszke, de mit tegyünk, így működünk manapság. Egyszer azért rászánom magam... Pontosan tudom, hogy nem veszítenék semmit. Olyan ez, mint valami káros szenvedély, hiszen tudom, nem kellene függőnek lenni, semmi gondot nem okoz ha lemondok róla, de valamiért mégiscsak el kell kezdenem böngészni. Mivel úgy általában elég jól elkerültem az ilyesfajta dolgokat eddigi életemben, biztos vagyok benne, könnyedén vissza tudnám magam fogni.

Azt hiszem, ez is lesz a megoldás. Nem a meccsek miatt, hanem magam miatt. De azért nem ma kezdem a megvonást. Meg talán nem is holnap. A jövő hét alkalmasabbnak tűnik. Vagy az utána következő... Megkérdezem a haverokat erről az FB-n, de nyilván amíg nem hallgatok meg minden véleményt, nem tűnhetek el a színről. Micsoda dilemma.