Egészen furcsa alkalmazást fejlesztettek iPhone-ra a Holland Nemzeti Ballett közreműködésével: ha ketten fogják a készüléket és követik a megfelelő mozdulatokat, akkor gyakoratilag egy koreográfiát adhatnak elő.

Nehéz elképzelni, mennyire működhet ez jól a gyakorlatban. A reklámvideó meggyőző, de melyik reklám nem az? Talán csak a rosszul sikerültek... 

Persze majdnem mindegy is, alapvetően nagyra értékelem az innovatív, kreatív alkalmazásokat. Játék? Időtöltés? Akármi is ez, biztos sokan fogják kipróbálni, és én ezt meg is tudom érteni. Manapság, amikor táncolni már egyre kevesebben tudnak, izgalmas lehet egy ilyen lehetőség. Hiába nem járnak már a fiatalok tánciskolába, az ösztön valahogy bennünk van, hogy tulajdonképpen a tánc mindig is szerves része volt az emberek életének, és minél kevesebben értenek hozzá, annál inkább tűnik el egy érdekes szelete a kultúrának.

Szóval bárhogy is működik ez, az ötlettel csak szimpatizálni tudok. És tulajdonképpen beleillik ez a tendenciákba, ha már az edzésben is jó partner az elviekben ellustító, nethez láncoló okostelefon, akkor ez miért ne működne? Gyanítom, ha siker lesz, hamarosan megszületnek a klónok is.

Addig is az eredetit, a Bounden nevű alkalmazást itt találhatják meg az iPhone tulajok.