33 éve mutatták be azt a filmet, ami Tom Cruise-t sztárrá tette.

színész

Az egész világon jól ismert színész igen fiatal kora óta szerepel filmekben, de az áttörést a Kockázatos üzlet (Risky Business) hozta meg a számára. Cruise 21. születésnapja után két nappal, 1983. augusztus 5-én került a mozikba a film, amit jól fogadott a közönség és a kritika is. 

Cruise mellett Rebecca De Mornay volt a főszereplő, ám azt kell mondjam, utóbbira ma már kevesen emlékeznek, míg a számos szuperprodukcióban feltűnt Tom Cruise-t mindenki ismeri. Persze a Kockázatos üzlet csak az első nagyobb lépés volt, utána jött a Top Gun, majd a többi híres film.

színész

Meg kell jegyezni, az 1983-as vígjátékot máig a jobb középiskolás filmek közé sorolják (ez a fajta high school movie vélhetően arra sokkal inkább önálló műfaj, mint bárhol máshol), de a leggyakrabban azt a híres jelenetet idézik fel, amikor a főszereplő Bob Seger Old Time Rock and Roll című dalára táncol. Mivel egyedül van épp otthon, mindezt ingben, alsógatyában és fehér frottírzokniban teszi- vicces, hogy ezzel indult be egy legendás karrier.

Nem minden kezdet nehéz, ebből is látszik. Másnak egy efféle jelenet talán örökre rányomja a bélyeget a munkásságára, negatív értelemben, de Cruise-nak sok minden más mellett ez is bejött...