Ma ünnepelhet Gina Lollobrigida és Jenny Seagrove is.

színésznő

A 90 éve, 1927. július 4-én született olasz szépség igazi bombázónak számított annak idején, s nem kevés klasszikus alkotásban mutatta meg, színésznőként is komolyan kell venni. Persze egy ilyen vonzó nő esetében a külső mindig befolyásolja a megítélését, de hát ez egy adottság- neki ez jutott.

színésznő

Az már egy másik kérdés, ki mit tud kihozni a lehetőségeiből, s Gina, Sophia Lorenhez hasonlóan nem csak odahaza jutott szerepekhez, nemzetközi hírnevet harcolt ki magának. Egykori komoly alakításait pedig megőrizte nekünk a filmszalag.

színésznő

Tulajdonképpen Lollobrigida bőven elég híres lenne önmagában is ahhoz, hogy megérjen egy bejegyzést. A nála kereken 30 évvel fiatalabb Jenny Seagrove-ot azért szőttem bele, mert érdekes látni, mennyire más karakterű, egyéniségű színésznők is karriert tudnak csinálni.

színésznő

Mondjuk az 1957-ben született angol hölgy nem olyan ismert a nagyvilágban, és fiatalosan sem festett bombanőnek. Eleinte inkább hamvas lányokat alakított, később elsősorban televízióban szerepelt. Mi például a Deed bíró című sorozat egyik főszereplőjeként ismerhetjük. 

színésznő

A lényeg alighanem az egyéniség, a kisugárzás, ami különlegessé tud tenni egy született színésznőt (vagy színészt), s ehhez jön a mesterségbeli tudás, aminek köszönhetően a megfelelő szerepekben tud brillírozni valaki. Legyen az hollywoodi klasszikus vagy tisztességes tévésorozat, szükség van erre is, arra is. És a jó színésznőket aztán nem is kizárólag a szépség mércéjével mérik- bár férfiasan bevallva ennek mindig meglesz a jelentősége ebben a szakmában...

színésznő

színésznő