Most bárki jelentkezhet hivatásos hableánynak.

A floridai Weeki Wachee folyó meleg vízű forrása különleges hely. Az állandóan kellemesen meleg víz mindig is sok látogatót vonzott, és hét évtizeddel ezelőtt különleges látványosággal rukkolt elő a Weeki Wachee Springs State Park: egyfajta víz alatti színházban sellőruhás lányok mutatták meg produkcióikat.

Ennek a show-nak a fénykora ugyan már odébb van, de azért ma is vannak érdeklődők, akik kíváncsiak a légiesen könnyed módon úszkáló sellőkre. A legelső lányok és mostani utódaik pont ugyanolyan fegyelmezetten, ügyesen végzik ezt a nehéz munkát, mert a lényeg mit sem változott: lemerülnek, hosszú ideig egy levegővel kell mosolyogva pózolniuk, és persze profi módon kell sellőuszonnyal mozogniuk.

Január közepén várják a sellőkarrier iránt érdeklődő újoncokat, akik nem egészen hagyományos állásinterjún vehetnek részt. Nyilván kíváncsiak a képzettségükre, de még fontosabb az, hogy a vízben kell bizonyítaniuk. Képesek lenniük kell biztosan úszni akár áramlásban is, és nem csak maguk, hanem társaik mentése is fontos kihívás. Végül egy víz alatti produkcióval kell meggyőzni a show menedzserét az alkalmasságukról. Az, hogy jól mozognak, csak egy tényező: könnyednek kell látszódnia mindennek, mintha a sellőlét csak afféle laza, boldog úszkálásból, vízi balettből állna.

Szóval a jelentkezők egy része gyorsan elhasal a meghallgatások folyamán. Van, aki számára reményt adhat, hogy a jelenlegi csapatban a 17 sellőlány mellett három "herceg" is van, tehát nincsenek kizárva a Weeki Wachee produkciókból az urak sem- de valamiért úgy tippelem, ennek a műfajnak a hölgyek a sztárjai. 

Bár a sellőkarrier izgalmasnak tűnhet, sajnos vannak jobban fizetett állások ennél: óránként csak tíz dollárt keresnek az előadásokban részt vevők. De az élmény mégiscsak megfizethetetlen, legalábbis az egykori sellők máig büszkén mesélik, egykoron a Weeki Wachee sztárjai lehettek.