Kim Cattrall 1956-ban ezen a napon született, a Szex és New York rangidőse tehát ma tölti be a hatvanat.

színésznő

Nem hiszem, hogy a színésznő korai szerepeire túl sokan emlékeznének. Noha az Egyesült Királyságban született, családjával még gyerekként Kanadába költözött. Már 19 évesen, a Rosebud című filmben együtt szerepelhetett olyan legendákkal, mint Peter O'Toole vagy Richard Attenborough.

színésznő

Utána viszont inkább a televízióban foglalkoztatták, Columbo, Starsky és Hutch, Hulk, Knight Rider epizódokban tűnt fel a fiatal, csinos Kim Cattrall. Nagyjátékfilmekből említhető talán a Rendőrakadémia vagy a Próbababa, de ezek nem mondhatóak igazi klasszikus, nagy alkotásoknak.

színésznő

Aztán jött 1998, a Szex és New York, benne a mindig tüzes Samantha szerepe. Afféle szexguru lett civilben is Kim Cattrall, és ez is jól állt neki. Ám be kell látni, a sorozat nagyjátékfilmes folytatásai idején már betöltötte az 50-et, és kissé kétkedve fogadta az ember, hogy ő lenne a férfiak fejét elcsavaró nagy csábító. (Hozzátéve, hogy a többi színésznő sem fiatalodott- ezzel nagy baj nincs, mind megöregszünk, csak épp a műfajból adódóan volt fura a "csajbrigád" korosodása.)

színésznő

Valószínűleg most jött el a nagymama-szerepek ideje. Ám megjegyzem, a legemlékezetesebb pillanat amit a tévében Kim Cattrall főszereplésével láttam, nem fikciós film volt: a családfakutatós műsorban a kamerák előtt derítették ki, hogy nagyapja, aki nyom nélkül tűnt el, másik néven új családot alapított Ausztráliában, így Kim Cattrallnak ott éltek unokatestvérei, akikről nem is tudott. No az egy erős jelenet volt- a valóság néha mégiscsak nagyon érdekes tud lenni...

színésznő