Tegnap ünnepelte 44. szülinapját Denise Richards, aki azzal a kétes dicsőséggel büszkélkedhet, hogy az egyik leghiteltelenebb színészi alakítást nyújtotta a fizika doktoraként. Erre az egyik Pierce Brosnan-féle Bond-filmben került sor, és le kell szögezni, A világ nem elég nem az ő jelenléte miatt volt nézhető.

Vagy mégis? A kissé buta arckifejezéséről és méretes kebleiről ismert Denise inkább adottságainak köszönhette a szerepeit, mint káprázatos játékának, de mivel többnyire testhezálló figurákat osztottak rá, simán meg is oldotta a feladatait. A Két pasi meg egy kicsi mellékszerepe például kifejezetten neki való volt.

Na de Dr. Christmas Jones, az atomfizika professzora már egészen más tészta- lenne. Ehhez képest nagyjából pont ugyanaz a mellbedobásra alapozó alakítás köszönt vissza ebben a filmben is. Mondjuk amikor kiválasztották a szerepre, sejthették, hogy ezzel ki is merül a színészi eszköztára, de egy Bond-filmbe időnként elfér egy ilyen kikacsintós poén egy komolyan nem vehető hosszúcombú tudóssal.

Mindenesetre, ha nem is lett belőle hollywoodi legenda, pár film azért jutott neki. A Vad vágyakban igazán emlékezetes medencés jelenetben bukkant fel, Neve Campbell társaságában. A bohó ifjúság! Ám az ilyen jelenetek fénye alig kopik meg az évek múlásával, a témára fogékonyak valószínűleg ma ugyanolyan lelkesen nézik, mint másfél évtizede.

Hány színésznő van, aki kezdő korában mindent odaadna azért, hogy legalább egyszer az életben sikerüljön ennyire magára irányítani a figyelmet! Túl a negyvenen már nem valószínű, hogy kifejezetten a vonzerejére építő szerepek sokaságát bíznák rá Denise-re, ilyenkor kellene egyfajta váltásnak következnie a karrierben. Feltéve, hogy az örök fiatalságra vágyó színésznő nem teszi tönkre magát nevetséges hatást keltő plasztikai beavatkozással... Bevallom, a friss képek alapján nagyon úgy fest, Denise Richards is beleesik ebbe a csapdába, ami nagy kár. De a régi fotók még ott vannak a rajongóknak, akik szeretnének a világ legcsinosabb atomtudósában gyönyörködni.