Ma lesz 47 esztendős az örök Bridget Jones, aki harmadszor is a szingliirodalom ikonikus alakjának bőrébe bújik hogy újjáélessze karrierjét.

színésznő

Bevallom, egy kicsit elfogult vagyok Renée Zellweger kapcsán. A svájci és skandináv felmenőkkel rendelkező színésznőnek Bridget Jones-on túl azért akadt még pár emlékezetes vagy simán jópofa alakítása, a Hideghegy, a Chicago, a Jerry Maguire vagy a Betty nővér is jó szerepekkel ajándékozta meg.

színésznő

Aztán valahogy egyre kevésbé működött a laza, vagány, néha mégis idétlen komika szerep, nem sikerült a negyvenes éveibe átmentenie a sikereket. A 2009-es Miért éppen Minnesota? már olyan volt, mint ha saját korábbi alakításait parodizálta volna.

színésznő

Jött is fél évtized szünet, nem láthattuk filmekben Renée bájos, karakteres arcát. Ha képek kerültek elő, inkább csak megdöbbentünk, ez valóban ő? Annyira megváltozott, hogy képaláírás nélkül el se hittük volna, ő az, aki. 

színésznő

Az idén viszont jön egy film Keanu Reeves oldalán (The Whole Truth), illetve a már fent említett új Bridget Jones folytatás. Hogy működni fog-e a sztori a 47 éves kismamával, azt éppen nem tudom, de óriási mázlija van Renée-nek, hogy ez a szerep jelenleg mással nem elképzelhető. Amiből aztán vagy az következik, hogy egy bravúros alakítással megint megszilárdítja a helyét Hollywoodban, vagy pedig megbukik, és akkor megint jöhet egy hosszú-hosszú szünet, netán tévéfilmek és pár kis költségvetésű produkció. No meg a sajnálkozó cikkek, amiben arról írunk, milyen kár érte. Én mindenesetre szurkolok neki, pedig még csak nem is vagyok Bridget Jones-rajongó.

színésznő