Csajosított logók

Ikonikus logókat álmodtak újjá női verzióban.

Szerintem nagyobb a füstje, mint a lángja az ilyen dolgoknak, engem semmilyen szinten nem érdekel, ha mondjuk a Schwarzkopf logójában női fej van. Miért ne?

De azért nagyon csendben megjegyzem, hogy azért a grafikus is csal egy picit: a Monopoly bajszos bácsija helyett nem ősz hajú néni van, hanem egy ránézésre jóval fiatalabb hölgy.

Szóval jó lesz ha vigyáz, mert még komoly kritikák kereszttüzébe kerül, amiért csak a nemekre figyel, de az életkorra nem...

0 Tovább

EmanciBarbie

Igazi női példaképekről formázott játékbabákat dobtak piacra.

Ha már nemzetközi nőnap van, szót ejhetjünk arról, hogy a Barbie korábban csak lehetetlenül vékony, tündérruhás babáihoz képest újszerű játékokat terveztek. Valódi nők adták az ihletet, Amelia Earhart vagy Frida Kahlo is vásárolható most már Barbie-kiadásban.

Vannak, akik ünneplik a lépést, mert végre igazi példaképekkel játszhatnak a kislányok. Bővül is a sorozat, lesz benne sportcsillag, művész, tudós.

Nekem azért vegyes érzéseim vannak, mert ettől még ez egy ugyanúgy profitorientált cég új irányvonala, amitől csak plusz bevételt vár, szándéktól függetlenül. Most ez a trend, ezt lovagolják meg.

De ettől még ez csak Barbie, és komolyan felmerül a kérdés, hogy valóban annyira már lesz a játék, ha a szőke Barbie helyett Frida Kahlo- vagy Amelia Earhart-baba ül be Ken mellé a rózsaszín Barbie-kabrióba?...

0 Tovább

Számítástechnika számítógép nélkül

Egy ghánai tanár a táblára rajzolva tanítja a szövegszerkesztést, amin megdöbbent mindenki.

Owura Kwadwo számítástechnikai alapismereteket tanít olyan falvakban, ahol az iskolákban nincs számítógép, és úgy általában semmilyen szükséges eszköz a táblán és a krétán kívül. De ha csak ez van, ezzel kell megoldást rögtönözni, állítja ő. Mivel jól rajzol, ezért a táblára felrajzolt egy szövegszerkesztőnél tipikus képernyőt, aztán elmagyarázza, hogy a gyerekeknek ne legyen teljesen ismeretlen, ha egyszer végre monitor elé ülhetnek.

Ghánában komoly vitát keltett a bejegyzés a képekkel. Sokan dicsérik az elhivatott tanárt, aki megpróbál ilyen körülmények között is eleget tenni a feladatának. Mások szerint viszont arról kellene beszélni, hogy szégyen, mennyire nincs eszköz az iskolákban 2018-ban. Szerencsére Owura Kwadwo és tanítványai számára sok számítógépet, laptopot ajánlottak fel a minden részéről, tehát változhat a helyzet- a számunkra esetleg lassú, elavultnak tűnő gépek egy afrikai faluban még nagyon jól használhatóak az alapvető oktatáshoz. A lelkes tanító, tudván, hogy, a környék más falvaiban is szükség lenne eszközökre, a felajánlott eszközök egy részét a többi iskolába küldi, hogy máshova is jusson.

0 Tovább

A tájképfotó nagymestere

Ma 112 éve született Ansel Adams.

Az amerikai fotóművész lenyűgöző fekete-fehér tájképei ma is hivatkozási alapnak számítanak. Ugyan rengetegen kattintgatnak manapság kiváló minőségű digitális kamerákkal, valahogy mégsem sikerül túl sok embernek hasonló színvonalat elérni.

Ansel Adams új szintre emelte a fotóművészetet. Egyike volt azoknak az alkotóknak, akik a múlt század első felében a festészettel egyenrangúvá tették az eleinte kissé lesajnált fotózást. Munkáiból ma is rengeteget lehet tanulni, érdemes elmerülni a képeinek szentelt weboldal tanulmányozásában.

0 Tovább

Paris, a világ közepe

Paris Hilton a nő, akinek a léte az életműve.

Én nem is tudom, mit lehetne mondani a celeb fogalom leghitelesebb élő megtestesítőjének 37. születésnapján. Talán csak annyit: íme, az ember, aki híres, csak nem tudjuk, miért.

Rendben van. gazdag családba született. Készült róla szexvideó. Van parfümje, néha DJ-zik. Termékeket reklámoznak vele. Szerepelt filmekben. Tele vannak vele a bulvárlapok. És millióan követik.

Csak az a nagy kérdés: igazándiból mit csinál, azon kívül, hogy létezik? Mert valamit biztosan, ráadásul jól, ha ennyien ismerik, bálványozzák, utálják- de mindenképpen figyelnek rá...

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés