A legjobb esküvői fotók

Inspiráló, lenyűgöző, megkapó képeket készítenek a legkreatívabb alkotók.

Az esküvői fotózás külön műfaj. Szerintem a szakma legjobbjai számára élvezet és kihívás megörökíteni a jegyespárt illetve a kézfogót. A házasságról álmodók számára pedig még nagyobb kedvet csinál egy-egy erős kép.

A Boredpanda összeállítása a Fearless Awards 2017-es képeiből egész jó, de bevallom, régimódi vagyok, és úgy tartom, ha egy képből magából abszolút nem derül ki, van-e köze esküvőhöz, akkor azt nem válogatnám be. Az egy másik kérdés, hogy egy teljes sorozatban már egész jól működnek, de én ide inkább olyan képeket kerestem, amik önállóan is izgalmasak- és talán ötleteket adnak a házasulandóknak és a fotósoknak egyaránt.

0 Tovább

Hidzsábtüntetés Teheránban

Miután 1979-ben a fundamentalisták kerültek hatalomra Iránban, március 8-án százezer nő vonult az utcára, hogy a kötelező fejkendő ellen tüntessen.

Igen, volt olyan korszak még ott is, amikor a nők megpróbáltak tüntetni a jogaikért. Hangsúlyozottan nem a muszlim vallás ellen tüntettek, a szabadságukért álltak ki, mert úgy vélték, a nők döntésén kellene múljon, mit viselnek.

Ám Hengameh Golestan fotóin az utolsó olyan nap látható, amikor az iráni nők fedetlen fejjel tartózkodhattak az utcán. Azt viszont majd az idő dönti el, merre tart az ország, hiszen a muszlim világ is folyamatosan változik, még Szaúd-Arábiában is lazulnak a nőkre vonatkozó szabályok.

(Flashbak)

0 Tovább

Az illúzió csodája

Egy cég ügyes megoldással bírja lassabb léptekre látogatóit.

A képen látható folyosó padlóján nincs lyuk, valójában tökéletesen sima. Csak éppen a Casa Ceramica szakemberei olyan illúziót alkottak, ami tökéletesen becsapja a szemet, és mindenki azt hiszi, óvatosnak kell lennie, hogy be ne csússzon a mélyedésbe. Aztán jön a meglepetés...

0 Tovább

Hollywood mocskos titkai

Tényleg meglepő, hogy egyre-másra buknak ki szexuális zaklatási ügyek a filmvilágban?

Igazán nem akarok ünneprontó lenni, de hány évtizede benne van már a köztudatban, a viccek és rosszindulatú pletykák révén a szereposztó dívány fogalma! Nem tegnap kezdődött az el, hogy sok mocskos gazember a helyzetét kihasználva fiatalokat próbált szexre rávenni.

Gyanítom, Hollywoodban nyílt titok, ki az, aki hírhedt a nyomulásáról. Sőt, nem csak színésznők voltak az áldozatok, könnyen lehet találni sztorikat csak férfiak számára rendezett medencés partikról. (A magyar származású rendezőlegenda, George Cukor például rendszeresen előkerül az ilyen sztorikban.)

Biztos, hogy rengeteg ember tudhatott a producer Harvey Weinstein ügyeiről- például az a sok nő, akit sikerrel vagy sikertelenül megkörnyékezett. De ebben a szférában, ahol az érvényesülésért gyakran máson kell átgázolni, sokak számára lehetett ez vállalható ár egy jó szerepért.

film

És csendben megjegyzem, az utólag vádaskodók közül voltak olyanok, akik egy csinos összegért cserébe mindenről hallgattak évekig. Nem hittek abban, hogy hisznek nekik? Féltették a karrierjüket? Mind a kettő igaz lehet. De az tény, ezek a színésznők messze nem voltak annyira határozott, az igazságukért kiálló emberek, mint az általuk alakított figurák a vásznon.

Olyan az egész Hollywood, mint egy nagy maffia, ahol mindenki ismer mindenkit és mindenki tud mindenkiről. Akiről már kiderült, hogy maga is sáros, egyelőre hallgat, talán az ügynökével bocsánatkérő nyilatkozatot fogalmaz épp, a többiek meg hangosan kiabálnak, micsoda erkölcstelenségek vannak itt. Én meg persze elhiszem, hogy aki 3-4 évtizede benne van a filmvilág sűrűjében, tágra nyílt bociszemekkel csodálkozik, micsoda csúnya emberek akadnak.

És nyilván a kör nem csak a filmesekre korlátozódik, benne van a sajtó is, ahol egy Weinstein el tudja intézni, hogy ne jelenjen meg számára kellemetlen cikk. Karrierek, életek múlnak azon, hogy a nagyhatalmú producerrel kinek milyen a viszonya.

Csak egy kis érdekesség arról, mennyire benne volt mindenben ő: két éve Nemes Jeles László mesélt arról, hogy a Weinstein Company és személyesen Weinstein nagyon akarta forgalmazni a Saul fiát, de aztán Nemesék másik partnert választottak, és ezen a producer ki is akadt. És most el lehet gondolkodni azon, hogy akik viszont vele dolgoztak, komoly alkotásokat tettek le az asztalra, vele együtt mocskolódtak-e be? Ki tudja, milyen kompromisszumokat kellett felvállalni a közös munka érdekében.

Illúzióim nincsenek, minden bizonnyal nem Weinstein az egyetlen ilyen gazember az álomgyárban. Amíg nem buknak le, addig persze mindenki köztiszteletben áll. Vagy esetleg be tudják fogni az áldozatok száját egy kis pénzzel, és akkor mindenki elfordítja a fejét. 

film

De ez így nem jó. Miközben sorozatban készülnek a szuperhősökről és makulátlan lelkű bátrakról a filmek, a való életben már senki nem annyira rettenthetetlen. Rászállnak időnként valakire, mint Mel Gibsonra, vagy most Weinsteinre, de az alapok változatlanok Hollywood hőskora óta: a pénzről szól az egész, a bevétel mindent igazol és mindenkit felment.

És ez rajtunk is múlik, amikor gusztustalan alakok filmjeire veszünk jegyet, hiszünk az illúzióban, és életben tartjuk ezt a birodalmat. Persze, mi nem vagyunk beavatva, és sokakról még csak nem is tudhatjuk, mit művel, de amikor kiderül, a magunk részéről mi is szavazhatnánk a pénztáraknál. És szerintem kellene is...

0 Tovább

A Ben Hur forgatása

A hollywoodi klasszikus készítői közül Charlton Heston és William Wyler is feltűnik ezeken a jó hangulatú képeken.

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

film

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés