Megrendezett cápaharapás

Kamunak tűnik a megsebzett pornószínésznő sztorija.

Villámgyorsan elérte a több milliós nézettséget egy videó, ami egy sokat mutató fürdőruhában cápaketrecbe ugró hölgy sebesüléséről szól. Az "áldozat", Molly Cavalli még pózol is a cápás merülés előtt, s a kamera is sokat időzik formás alakján. Ám váratlanul valami történik, vér látszik, aztán pedig a felvételen a megsérült, síró Molly mutatja a lábán levő sebet.

Szakértők eleve furcsának tartják, hogy sérülhetett meg a ketrecben levő nő, hogyan volt képes így is megharapni a lábfején őt egy citromcápa, miközben uszonyt viselt. Természetesen ennek esélyét nem lehet kizárni, ám az mégiscsak furcsa, hogy miközben kamerák vesznek mindent, maga a harapás egyáltalán nem látszik: Molly simán csak a lábához kap, azt valahogy pont nem tudták rögzíteni, amikor a ragadozó megközelíti.

Aztán hamarosan jött a leleplezés is. Egy hasonló cápás merüléseket szervező cég tulajdonosa mesélte el, hogy megkereste őt a produkciós cég, és elmondták, hogy a céljuk az valamiféle enyhe sérüléssel járó balesetről csináljank videót, amit aztán jó sokan néznek meg az interneten. Még arról is képet küldtek, hol és hogyan képzelik el a sebet, ami így elég kicsi ahhoz, hogy ne rontsa a cápákról kialakított rossz képet.

Az egyik megkeresett búvárcég nemet mondott a megkeresésre, ám volt aki kötélnek állt. A végeredmény egy világot bejáró felvétel, s ki törődik aztán már vele, mi is történt valójában? Jót lehetett szörnyülködni a vérszomjas cápákon, az átverés nem számít. Pedig tanulságos a dolog: sajnos igen gyakran így vezetnek az orrunknál fogva a netes vírusvideókkal. Ne higgyünk el mindent, amit csak a képünkbe tolnak...

0 Tovább

Az autóeladók császára

Ez a videó rendesen odaver a gagyi mobilos fotós használtautó-hirdetéseknek.

Öreg Suzuki Vitarájától akar megválni Eugene Romanovsky. Ő pedig, ha már járatos a vizuális effektek területén, egy nagyon látványos, két perces videót kreált, hogy bemutassa a régi járgány erősségeit, vagányságát. 

Aztán hogy esetleg nem az autót adja el, hanem saját magát, mert állásajánlatot kap, simán benne van a történetben, ugyanis annyi munkát tett bele a filmbe, amit egy 20+ éves terepjáró eladása sem nagyon tud visszahozni. Ám mivel az egész internet erről beszél, szerintem bőven meg fog neki térülni a dolog...

0 Tovább

Mik voltunk egykoron

Így tolta a bulit negyedszázada a Depeche Mode.

zene

Az angol zenekar legkorábbi időszakának remek dala volt a Just Can't Get Enough, amit még a nem sokkal később kilépett Vince Clarke szerzett. Ezek a francia televíziós felvételen már nélküle adják elő.

Mit ne mondjak, ezek a jól fésült, táncos lábú srácok aztán később lettek igazi világsztárok, kevésbé táncolható felvételekkel. Magyarországon pedig különösen népszerűek, az én korosztályomban nem nagyon akad aki ne kedvelte volna őket. Változtak az évek alatt? Naná. Nem is kicsit. De ki nem?... Én sem pont ugyanaz vagyok, mint 25 éve... De ami jó, arra jó visszaemlékezni ennyi év távlatából is.

zene

zene

0 Tovább

Különleges sárképek

Az igazi művésznek vászon az egész világ: a moszkvai autósok porral lepett autóira rajzol egy orosz alkotó, Nikita Golubev, azaz Proboynick.

Számomra már csak az a kérdés, vajon ezek után van-e lelke autót mosni az alkotásokat viselő autók tulajdonosainak?

0 Tovább

Kicsi ház a prérin

Ahogy Laura idősödik, az életéről szóló könyvsorozat folytatása is felnőttesebbé válik.

irodalom

Az első, wisconsini erdőségben játszódó könyv idillikus világa hirtelen alapjaiban változik meg, ahogy az Ingalls-család egy öreg szekérrel nekiindul a messzeségnek, mert új otthont keresnek Kansas végtelen prérijein.

A Kicsi ház a prérin történetéhez hozzá tartozik, hogy a szerző megcserélte a valóságos időrendet a kiadó kérésére, ezért játszódik a második epizód Kansas államban. Ez mit sem von le a könyv értékeiből: az én megítélésem szerint a komolyabb témák miatt kifejezetten érdekes olvasmány.

irodalom

Noha természetesen kemény élete volt a családnak az erdőségben is, mégis, viszonylagos közelségben voltak a rokonok. Ami viszont a második részben történik, az maga az út az ismeretlenbe. Tényleg felfedezőkhöz, pionírokhoz mérhető az, amit megpróbálnak végrehajtani. Letelepedés egy teljesen ismeretlen területen, csak bizakodva abban, hogy az indiánok által lakott földeket megkapják a telepesek.

És két kezükkel építették a házat, alakítottak ki mindent maguk körül, miközben a legközelebbi város igen messze esett. Az őslakosok pedig korántsem barátsággal fogadják a szemükben nyilván betolakodónak számító idegeneket, akik házakat építenek, gazdálkodnak, mintha joguk lenne a területhez. Próbáltak kis viskóikban otthonosan berendezkedni, miközben hóvihartól elviselhetetlen hőségig minden sújtja őket, és csak az együtt töltött esték, a ritka, mai szemmel nézve nagyon szerény, de nagyon meghitt ünnepek hoztak örömet életükbe. Csak egy példa: még az is óriási esemény, hogy egy pici üvegablakra is futja az építkezés során, s ettől igazi luxusházzá válik szemükben a rönkviskó.

irodalom

Nyilván a gyerekeknek íródott könyvnek nem célja minden konfliktus naturalista érzékeltetése, viszont annyira részletes, hogy nekem felnőttként is kifejezetten érdekes volt. Őszintén bevallom, nem hiszem, hogy lenne bennem annyi bátorság, hogy ennyire magamra hagyatva, kisgyerekes családdal együtt elindultam volna egy akkortájt alig feltérképezett vidékre.

De hát a bátraké a szerencse- s ők szembesülhetnek a legnagyobb kudarcokkal is, amikor beüt egy váratlan fordulat. Izgalmas, elgondolkodtató könyv a Kicsi ház a prérin: szerintem aki szerette a Kicsi ház a nagy erdőben, ezt legalább annyire fogja élvezni, ha nem jobban.

Laura Ingalls Wilder: Kicsi ház a prérin (Pioneer Publishing)

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Kedvencek

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Táj-kép Táj-kép

Izgalmas, megkapó, elgondolkodtató, lenyűgöző fotók a világ minden sarká...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés

Hirdetés