Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Robot parkour

Nem is tudom, izgalmas vagy ijesztő a felvétel az ugrándozó, ügyes robotról.

Persze nyilvánvaló, hogy amit a technikai fejlődés lehetővé tesz, az meg is valósul. És az is tény, sok olyan dolog az életünk része ma már, amitől óvtak minket a sci fi szerzők. Hálózatba kötött, nagy teljesítményű számítógépek? Mindenütt kamerák, nyomon követett online tevékenység, arcfelismerés? Megvalósult sokminden, és csomó olyasmi is, amiről még nem is tudunk.

Az viszont látszik, hogy sok-sok hipotézis, például a jövő munkaerőigényéről szólók, nem számol azzal a ténnyel, hogy rengeteg munkát fognak ellátni a gépek. Ez, tulajdonképpen nem is hangzik rosszul: ők húzzák az igát, mi meg csak élünk boldogan. Már ha így lesz, és nem úgy alakul, hogy a robotok is jobban élvezik a parkour-t, mint a melót...

0 Tovább

Igazi hajszobrászat

A női fodrászok különleges univerzumát gyanakodva szemlélik a férfiak. Nem értik, miért annyira fontos a frizura, miért kell követni a divatot, miért kell annyi időt, energiát, pénzt szánni rá.

De hát ez már csak ilyen, az utóbbi évszázadnak mindig megvoltak a maga izgalmas vagy meghökkentő stílusai...

0 Tovább

Fodrászok aranykora

Volt idő, amikor még a férfiak frizuráját is gondosan be kellett lőni...

A hetvenes évek divatja különösen meghökkentő lehet, ezeket a hajakat rendesen be kellett lőni. Aztán mit lehet tudni, visszajöhetnek még ezek a divatba.

Az afroamerikaiak sűrű fekete hajával is tudott mit kezdeni egy kreatív fodrász a jelek szerint.

0 Tovább

Szóljon a dal

Újabb adag borzalmas lemezborító: jó kérdés, ugyan ki vette le ezeket a polcról?

Jegyezzük meg, hogy a nemzetközi összeállításnak van magyar vonatkozása is, hiszen Staller Ilona, azaz Cicciolina is beverekedte magát. Dagad a honfiúi kebel...

0 Tovább

A magányos delfin

Egy bezárt japán parkban hagyták magára a delfint és 46 pingvint.

Nagy felháborodást váltott ki, amikor kiderült, hogy a Inubosaki Marine Park Aquarium medencéiben még mindig állatok élnek. Kapnak ugyan ételt a pingvinek és a delfin is, de azért aligha nevezhető humánusnak az, hogy a sorsukra hagyták.

A parkot azért zárták be, mert visszaesett a látogatók száma, de ez azért aligha indok erre a bánásmódra. Az omladozó medence nem éppen megfelelő élettér. Honey, a delfin 2005-ben lett foglyul ejtve, azóta él itt, ám így, teljesen egyedül, abban a kis medencében olyan, mintha börtönben kínoznák. (Őt is a hírhedtté vált város, Taiji előtt kapták el, ahol a Cove című dokumentumfilm készült.)

Az állatvédők követelik, hogy a hatóságok tegyenek lépéseket. Talán jobbra tartott a fogságban tartott állatok élete, ám az, hogy szabadon engedjék őket, így sem valószínű...

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés





Kockázatok és ellenjavallatok

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Legfrissebb bejegyzések

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés