Ma 62 éve készültek a híres fotók Marilyn Monroe-ról.

színésznő

Noha a filmjeit mostanság talán ritkábban vetítik, Marilyn ma is legenda. Pedig elég rögös útja volt a Norma Jean Mortensen néven született lánynak a sztárságig: nevelőotthonok, elsietett házasság, gyári meló, meztelen fotózások után, az ötvenes évek elején fedezték fel a film világában. 

színésznő

A jobb és rosszabb alkotások sorában nem számít igazán jelentősnek a The Seven Year Itch. Ám a hírverés miatt az egyik jelenetet újságírók és érdeklődők sokasága előtt vették fel New Yorkban 1954. szeptember 15-én: Marilyn és partnere egy moziból lép ki, amikor a metró menetszele magasra libbenti a szoknyáját. A csábos főszereplő pedig nem rendezi kapkodva az engedetlen ruhaneműt, hanem kacéran élvezi a pillanatot.

színésznő

A stábfotós, Sam Shaw ötlete volt, hogy ez a momentum kerüljön a plakátokra, ezzel hirdessék a filmet. Aztán a filmet már alig ismerik, de Marilyn szoknyás fotójában ezernyi helyen bele lehet futni. A színésznő később igyekezett komolyabb szerepeket vállalni, de sok ideje nem maradt megmutatni tehetségét: 1961-ben máig tisztázatlan körülmények közt hunyt el.

színésznő

színésznő

színésznő

színésznő

És hogy működik a filmipar? A nagy felhajtással megrendezett felvétel a kíváncsiskodók által keltett hangzavar miatt használhatatlan volt, így azt újra kellett venni Los Angelesben egy stúdióban...