Elegem van abból, ahogy megcsonkítják a filmeket a televízióban. Nem tudom, egyáltalán van-e értelme ezeket így leadni...

Volt egy régi, híres reklám Amerikában, aminek lényege az volt, hogy a hamburgerből hiányolták a húst. "Where is the beef?" volt a szlogenje. 

Hát a napokban pont ez jutott eszembe, amikor egy régi Bruce Lee-filmet adott valamelyik csatorna. A Tomboló ököl jó kis mozi, legalábbis a magamfajta régivágású Bruce Lee-rajongók számára. Akad benne több emlékezetes jelenet, no és persze remekül megkoreografált harcok vannak ebben is. Ha ezt adja egy tévé, nem kapcsolok el- vagyis ez így ebben a formában már nem igaz.

Gyakorlatilag teljesen tönkrevágták az egészet azzal, hogy hihetetlen barbár módon kivagdosták a keménynek tűnő részeket. Kicsit sem ügyeltek arra, hogy megmaradjon a folyamatosság képben és hangban- egyik pillanatban Lee mester farkasszemet néz az ellenféllel, elindul az ökle, a következő pillanatban meg csak a háttérben látszik valaki, akit lecsapott mint Hanzi a makkalsót. Vagy lehet, hogy szívrohamot kapott, esetleg csak belelépett egy rajzszögbe- ezt nem lehet tudni, mert a lényeget kivágták.

Könyörgöm, egy ilyen film nem a káprázatosan izgalmas párbeszédekről szól! Ha a verekedés nem úgy van benne, ahogy megálmodták, mi marad? A társadalmi dráma? Így teljesen értelmetlen műsorra tűzni, és persze hülyeség nézni is. Nem fogom nézni a Hamletet se, ha kivágják a bohóckodást a koponyával a kézben, mert bánthatja valakinek az érzéseit a látvány. 

Szóval elkapcsoltam, meglehetősen bosszúsan. Nyilván nem ez az egyetlen ilyen megcsonkított film, most ebbe szaladtam bele, de ez is csak egy újabb érv arra, hogy a tévében csak sportot nézzek. Már amíg a gólokat ki nem vágják, mert azok sérthetik az ellenfél drukkereit...