Adam West születésnapján idézzük fel a régi, vígjátéki tévés Batman-korszakot.

színész

A ma 88 éves amerikai színész nevét a Family Guy-rajongók is ismerhetik, ő adja a hangját Adam West polgármesternek a rajzfilmsorozatban. Ikonikus szerepe azonban Batman volt, a hatvanas évek mára kultstátuszba emelkedett sorozatában.

színész

El sem tudjuk képzelni, micsoda tempóban dolgoztak akkortájt a tévések: három szezon alatt 120(!) 25 perces epizódot forgattak le. A mai komor hangulatú Batman imázshoz képest színesebb, lazább, könnyeddebb volt az egész, ami inkább szórakoztató komédia volt, mint kőkemény szuperhős-sztori.

színész

Az epizódok fénypontja pedig a verekedés volt, amikor Batman és társa, Robin kiosztott pár pofont a rosszfiúknak. A Bud Spencer- Terence Hill filmeket idéző akrobatikus, vicces elemekkel tűzdelt bunyókban nem folyt vér, igazán családbarát jelenetek ezek- de legendássá amiatt váltak, hogy a készítők a csattanásokat és püföléseket szöveges bevágásokkal illusztrálták. Innen lehet hát ismerős sokaknak a "Kapow!!!" szó, ami szinte mindig felbukkant a verekedések során... Ebből a részből sem maradhatott ki, amikor Batmanék épp Pingvinnel és a bandájával számolnak le.

Az internet pedig tele van hasonló válogatásokkal, amik hosszú ideig életben tartják majd az Adam West-féle Batman legendáját...

színész

színész

színész