Tegnap lett volna 85 esztendős a roppant fiatalon elhunyt színészlegenda.

színész

James Dean arcára valószínűleg örökre emlékeznek azok, akik valaha látták valamelyik filmjét. A fiatal lázadó, a gyorsaság szerelmese, aki egy autóbaleset következtében vesztette életét, és akinek pár jelentéktelen tévés szerep mellett összesen három komoly filmje volt- három alakítás, amiből kettő is posztumusz Oscar-jelölést hozott neki.

színész

Bevallom, ahogy utánaolvastam, még engem is meglepett, tulajdonképpen milyen rövidke karrier adatott neki. Először egy Pepsi reklámban lépett a kamerák elé, aztán jöttek a híres szerepek, de még a filmek bemutatóját se érte meg. Persze mit csodálkozok, hiszen 24 évesen hunyt el... A korai halál is része a legendának, természetesen, ám nagyon sokan megnézték volna, milyen filmeket tartogat neki a jövő.

színész

Érdekes, hogy a különleges egyéniségéről is ismert James Dean esetében annak ellenére életműről beszélünk, hogy más ennyi idő alatt meg sem tudja magát mutatni, nemhogy kibontakozna. És persze mindmáig pletykák és találgatások lengik körül az alakját a különféle kapcsolatairól vagy magáról a halálos balesetről. Mintha az emberek nem vennének tudomást arról, hogy hat évtizede nincs az élők sorában- talán erről ismerszik meg az igazi legenda.

színész

színész

színész

színész

színész