A világ leghülyébb összehasonlítása a Queen igazi énekesének és az őt alakító színésznek az összevetése.

Láttam, olvastam, hogy készül egy film a legendás rockzenekarról. Freddie Mercury olyan korszakos zenész, hogy sejthető volt, előbb-utóbb nem kerülheti el a megfilmesítést a munkássága. Végülis film készült már Jim Morrisonról, Ray Charles-ról, meg sok más hírességről, ez a film sem lóg ki a sorból.

A rajongók egészen biztos nézőbázist jelentenek, és a Queent sokan szeretik. Ráadásul meglehetősen jó díjmágnes is egy-egy hiteles alakítás, szóval a színészek sorban állnak a jó szerepekért. Ám mivel színészek, pont az a dolguk, hogy jól játsszák el a szerepeiket. Nagyon gáz lenne, ha egyből leesne róluk a figura. 

Azt az apróságot viszont ne feledjük, hogy ettől még Freddie Mercury volt az igazi, az eredeti, az utánozhatatlan. Nem csak énekesnek, előadónak volt kimagasló, dalszerzőként is nagyot alkotott. Az, hogy Rami Malek jól utánozza, szép dolog, de nehéz lelkesednem azért, valaki Freddie Mercury-t alakítja egy olyan felejthetetlen koncertjelenetben, amit egyébként élőben sok millió ember látott, és most is meg lehet nézni. Szóval sok pluszt nem ad hozzá az élményhez.

Lehet-e ettől még jó a film? Nyilván. A Doors-filmet is jónak mondták annak idején. De ha most nekem szegeznék a kérdést, Jim Morrisonra emlékszem-e inkább, vagy Val Kilmerre Morrisonként, egyszerű a válasz. 

Tudom, ez az egész infócsepegtetés már a film reklámkampányának a része, a készítők nem húsz év múlva akarnak legendát ünnepelni, hanem most akarnak kaszálni. Nekik alapvetően teljesen mindegy, ki mire fog emlékezni pár év múlva a Queen-filmből. Azért aki a jót szereti, jobban jár, ha inkább a lemezeket gyűjti be, és maximum kikapcsolódásként nézi meg a feldolgozást.