Azok a boldog billentyűzetcsapkodós, játékprogram-írós évek!

A nyolcvanas évek volt az a korszak, amikor megjelentek az igazi geek srácok. A mi korosztályunk tinédzserei járkáltak számítógépes táborokba, mi másolgattunk, cserélgettünk különféle programokat, és a pénzünket nem csajos magazinokra, hanem szaklapokra költöttük.

Akkor talán még lúzernek nézett ki, akinek egy komputer a legjobb barátja, de az a helyzet, hogy az üzleti élet mai "rocksztárjai" közül sokan ebből a generációból, ebből a programozni hobbiból megtanuló csapatból kerülnek ki. Ők voltak azok, akik olyan dolgokat csinálgattak szabadidejükben, amiket a szüleik már egyáltalán nem értettek- volt, aki dühös volt miatta, mert ez csak "játék és időpocsékolás", mások viszont megértették, erre egy egész életpályát lehet építeni.

Hogy ne csak általánosságban dobálózzak ezzel: a Tesla-vezér Elon Musk, a Google-alapító Sergey Brin és Larry Page például pont ilyen srácok voltak, mint a képeken gombokat nyomkodó gyerekek. És az egy generációval korábban techcsászárrá váló Steve Jobs vagy Bill Gates is korai geek volt. Játéknak indult, aztán mi lett belőle!...