Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Párhuzamos életrajzok

Két, szépségéről ismert színésznő is született 1938. július 20-án: Natalie Wood és Diana Rigg.

Előbbi Kaliforniában született, Natalia Nikolaevna Zakharenko néven anyakönyvezték- nem meglepő módon szülei orosz emigránsok voltak. Négy évesen már kamera elé állt, 16 évesen James Dean partnere volt a Haragban a világban című filmben. A ragyogó szépségű Natalie Wood egyike volt Hollywood legigézőbb színésznőinek, háromszor jelölték Oscar-díjra.

Fiatalon, 1981 novemberében hunyt el: vitorlázni indult férje, Robert Wagner társaságában, aztán eltűnt a hajóról, és holtan találták. Halálának körülményei homályosak voltak, de végül balesetként zárták le az ügyet. Húga, Lana Wood is színésznő lett, Bond-lány volt az egyik legismertebb szerepe.

A másik ezen a napon született szépség, Diana Rigg angol, és ő szintén azzal büszkélkedhet, hogy fiatalon Bond-film női főszerepében tündökölhetett. Előtte angol sorozatokban bukkant fel, a retróműsorok rajongói az Avengers című sorozatban találkozhatnak vele, ahol ő volt Emma Peel.

Visszatérve a 007-es ügynökkel közös kalandjára, Diana Rigg több szempontból a különleges lányok közé tartozik. Egyrészt őt James Bond a filmben feleségül is vette, másrészt az egyetlen George Lazenby főszereplésével készült filmben játszott, harmadrészt pedig kifejezetten kedvelt Bond lánynak számít az elegáns megjelenésű, sejtelmes mosolyú Diana Rigg.

Akik ezeket a több évtizeddel ezelőtti szerepeket nem tartják számon, azok is ismerhetik őt: napjaink egyik legnagyobb tévés sikerében, a Trónok harcában is jutott neki szerep. Az ő korában persze már nem a lenge ruhás csábítók között számítanak rá, Olenna Tyrell karaktere jutott neki.

0 Tovább

Hoff még mindig akcióban

Ma lesz 63 éves David Hasselhoff, a Knight Rider és a Baywatch sztárja, aki az évek múlása ellenére őrzi a sztárstátuszt.

A magas és jóképű ifjú színész éveken volt a Nyughatatlan fiatalok egyik főszereplője, több, mint 800 epizódban láthatták a szappanopera rajongói. Aztán jött a Knight Rider, ahol Hasselhoff egyenrangú partnere volt KITT, a mesterséges intelligenciával felvértezett szuperautó.

1989-ben indult a Baywatch, aminek Hasselhoff producere is volt. Az első szezon végén szóba került, hogy elkaszálják a sorozatot, de a külföldi népszerűség megmentette. Ma pedig a piros fürdőruhás vízimentő-csajoknak kultusza van az egész világon.

Jóval a Baywatch előtt is készültek már sorozatok hős életmentőkről, ennek a "különlegessége" inkább csak annyi volt, hogy szemérmetlenül épített a lányok vonzerejére. Erika Eleniak, Pamela Anderson vagy Carmen Electra sztár volt a tengerparton is, meg a Playboyban is. Mellettük mindig volt egy "intelligens hadnagy" karakter is: kisebb mell, okosabb nő képletet alkalmaztak a válogatásnál. Megjegyzendő, erre a szerepre is rutinos tévés arcokat szedtek össze.

Szóval a recept enyhén szólva sem volt bonyolult. Ehhez képest több, mint egy évtizeden át ment a sorozat, 140(!) országba adták el, kultstátusba került, hivatkozási pont lett- emlékezzünk rá, még a Jóbarátokban is gyakran idézték. 

Szóval bárhogy is nézzük, Hasselhoff a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes években szinte végig ott feszített a tévéképernyőkön. Nem rossz teljesítmény ez, ha figyelembe vesszük korlátozott színészi képességeit. És még a popzenében is letett ezt-azt az asztalra...

Manapság az idősödő Hoff szívesen csinál magából bohócot, felbukkan mindenféle filmekben és showműsorokban, most például a Sharknado 3-ban bukkan fel. Ő már ezt is megengedheti magának...

0 Tovább

A szépséges Gina

Ijesztő belegondolni, hogy a mai fiatal generációba tartozók jelentős részének valószínűleg semmit nem mond Gina Lollobrigida neve. Pedig a ma 88. születésnapját ünneplő olasz színésznő óriási sztár volt annak idején, és ha egykori fotóit megnézzük, meg is érthetjük, miért.

Kétségtelen, a komoly karrierhez azért kevés egy csinos pofi, és Gina komoly alakításokkal bizonyította, többre hivatott a filmvásznon. Nem csak olasz filmekben szerepelt, a tengerentúlon is letette névjegyét. Kár, hogy manapság retrócsatornákon lehet elcsípni ezeket a filmeket, de remélem, azért sokan akadnak, akik hozzám hasonlóan szívesen nézik ezeket. Kár lenne, hogy a mozi klasszikusai, az ebben szereplő egykori sztárok feledésbe merülnének...

0 Tovább

Az örökifjú Tom Cruise

1962. július 3-án, kereken 53 éve született Tom Cruise, számtalan hollywoodi kasszasiker sztárja.

Már 1981-ben komoly szerepet kapott a Takarodó című drámában (két, akkor még nem túl ismert fiatal színész társaságában: Sean Penn és Timothy Hutton voltak társai a lázadó kadétok élén). 1983-ban jött a Kockázatos üzlet, aminek legendás táncjelenete klasszikus lett: Cruise alsógatyában és zokniban ugrál a szülői felügyelet nélküli házban.

Az 1985-ös Top Gun már igazi szupersztárrá avatta a még mindig igen fiatal színészt. És ennek kapcsán már elő lehet rántani az örökifjúságot: nézzük meg, a vele együtt szereplők közül hogy néz ki ma Kelly McGillis, Val Kilmer vagy Anthony Edwards, és tegyük mellé Tom Cruise jelenlegi fotóit. És azt hiszem, a nála öt évvel fiatalabb egykori feleség, Nicole Kidman arcán is jobban meglátszanak az elszaladt évek. Ugyan ő sem lett fiatalabb, férfiasan ráncosodik, de még mindig felfedezhető mosolyában egykori kölyökképű arca. Cruise egyébként is igyekszik jó formában maradni, máig szereti maga csinálni a veszélyes jeleneteket a forgatásokon.

Cruise karrierjében nem nagyon látni töréseket, a Mission Impossible sorozat például már lassan két évtizede(!) fut, hiszen az első epizódot 1996-ban mutatták be. A híres nők a magánéletben persze jönnek-mennek, no meg a pletykák vonzalmakról, a szcientológiáról és így tovább. Ez bizony a sztársággal jár. De a végeredmény mégiscsak az, hogy a mozipénztáraknál csörög a kassza, filmjei sok pénzt hoznak. Amíg ez így marad, igazán nincs miről beszélni...

0 Tovább

A kegyetlen idő

Yasmine Bleeth június 14-én már a 47. születésnapját ünnepelheti, ám a színésznő nagyon megváltozott az utóbbi években. Egykor a Baywatch egyik csinos vízimentő-lánya volt, míg mai képein nem könnyű megismerni.

Egy szépsége miatt számon tartott színésznő esetében ez a változás igazi tragédia. Aki valóban jó alakításai miatt lesz ismert, idősebb korában kaphat még izgalmas, fontos szerepeket, de aki csak egy csinos pofi, formás fenék a vásznon, azt könnyen elfelejtik a producerek.

Van, aki sikeresen küzd az idő múlásával, míg másoknak ez nem jön össze. A jelek szerint Yasmine Bleeth utóbbiak közé tartozik. Attól még élhetne teljes életet, de leginkább botrányairól hallottunk egy időben.

És van egy dolog, ami igazán szomorú. Akiket a szakma nem tart számon, csak a külsejük miatt emlegetik őket, azokkal kapcsolatban kizárólag az a téma merül fel , hogy milyen jól vagy éppenséggel milyen rosszul tartják magukat. És emiatt pont ugyanott kötnek ki: a bulvárlapokban...

Először a csinos színésznő legjobb képei jelennek meg mindenfele, címlapokon, férfimagazinokban pózolva láthatjuk, aztán amikor jönnek a balhék, a kábítószer, a rehab, megjelennek ugyanazokban a bulvárlapokban az illúzióromboló rendőrségi fotók is. Ebben a szférában nincs kegyelem...

0 Tovább

Előszó

"Végre megmozdult egy kicsit a kultúrmunka is. Abban biztosan egyetértünk, hogy ez nagyon helyes. Persze, hogy nagyon helyes! Már érezni lehet a jó hatását a termelésben is, márpedig ez a fontos, ugye. Persze, hogy ez a fontos! Nem baj az, ha van egy kis vita körülötte, hadd legyen. Van egy kis harc is, hadd legyen. Az nem árt." (Dalolva szép az élet, 1950)

Google hirdetés





Kockázatok és ellenjavallatok

elche@freemail.hu

Google hirdetés

Hirdetés

Kedvencek

A nagy Kék A nagy Kék

Túrán innen, túrán túl, hol a gyaloglás, kerekezés, evezés az úr......

Kultúrmunka Kultúrmunka

Élmény, benyomás, vélemény filmről, zenéről, irodalomról, tévéről...

Darwin Darwin

Kis és nagy teljesítmények az emberek és állatok világából. Van aki győ...

Sportfoglalkozás Sportfoglalkozás

Ez a mindennapos testnevelés fotelszurkolóknak: hírek, érdekességek, sztori...

Big Blue Búvár Blog Big Blue Búvár Blog

Kalandjaim a mélység világában és a felszínen, hírek a tengerről, és mi...

Hirdetés