1962. július 3-án, kereken 53 éve született Tom Cruise, számtalan hollywoodi kasszasiker sztárja.

Már 1981-ben komoly szerepet kapott a Takarodó című drámában (két, akkor még nem túl ismert fiatal színész társaságában: Sean Penn és Timothy Hutton voltak társai a lázadó kadétok élén). 1983-ban jött a Kockázatos üzlet, aminek legendás táncjelenete klasszikus lett: Cruise alsógatyában és zokniban ugrál a szülői felügyelet nélküli házban.

Az 1985-ös Top Gun már igazi szupersztárrá avatta a még mindig igen fiatal színészt. És ennek kapcsán már elő lehet rántani az örökifjúságot: nézzük meg, a vele együtt szereplők közül hogy néz ki ma Kelly McGillis, Val Kilmer vagy Anthony Edwards, és tegyük mellé Tom Cruise jelenlegi fotóit. És azt hiszem, a nála öt évvel fiatalabb egykori feleség, Nicole Kidman arcán is jobban meglátszanak az elszaladt évek. Ugyan ő sem lett fiatalabb, férfiasan ráncosodik, de még mindig felfedezhető mosolyában egykori kölyökképű arca. Cruise egyébként is igyekszik jó formában maradni, máig szereti maga csinálni a veszélyes jeleneteket a forgatásokon.

Cruise karrierjében nem nagyon látni töréseket, a Mission Impossible sorozat például már lassan két évtizede(!) fut, hiszen az első epizódot 1996-ban mutatták be. A híres nők a magánéletben persze jönnek-mennek, no meg a pletykák vonzalmakról, a szcientológiáról és így tovább. Ez bizony a sztársággal jár. De a végeredmény mégiscsak az, hogy a mozipénztáraknál csörög a kassza, filmjei sok pénzt hoznak. Amíg ez így marad, igazán nincs miről beszélni...