Ma hatvan éves Mel Gibson, a meglehetősen vegyes megítélésű színész-rendező.

Nem könnyű hová tenni az Egyesült Államokban született, de ifjúkorát Ausztráliában töltő sztár karrierjét. Egészen fiatalon, 23 évesen két fontos szerepet is megkapott: a Tim miatt színészi teljesítményét ismerték el, a Mad Max címszerepében pedig legenda lett.

A Gallopoli miatt is díjazott Gibson a nyolcvanas évektől Amerikában hódította meg a mozivásznakat. Ikonikus szerepe volt Riggs nyomozó a Halálos fegyver sorozatban, ezeket a filmeket ma is rendszeresen ismétlik a televíziók. A szórakoztató akciódús krimik között kevés jobban sikerült darab készült, és ebben bizony jelentős része volt a két főszerepet alakító Gibsonnak és Danny Glovernek.

A kilencvenes évektől rendez, Az arc nélküli ember után jött a Rettenthetetlen, aminek főszereplőjeként is nagyot alakított, rendezőként pedig Oscar-díjjal jutalmazták.

A passió kapcsán már fellángoltak a viták. Mel Gibson az utóbbi évtizedben botrányokba keveredett, különféle megszólalásai miatt kritikák kereszttüzébe került, és nem sok lehetőséget kapott Hollywoodban. Legutoljára A feláldozhatók harmadik részében láthattuk vagy a Machete gyilkolban. Bizonyára elég furcsa fickó lehet, beszél is hülyeségeket, ám azt azért nehéz vitatni, hogy színészként, rendezőként is igazolta már tehetségét. Hogy hatvanon túl mi lesz vele, talán már nem csak rajta múlik, de elsősorban azért neki kéne bizonyítania, hogy nem őrült meg még teljesen...