Sorsfordító évforduló: 83 éve jelent meg a dobozos Krueger's.

A 19. század végére már közismertek volt a konzervek, amelyekben hosszú távon tartósak maradtak az élelmiszerek. Az új utakat kereső cégek mást is igyekeztek bedobozolni: az American Can Company 1909-ben a sörrel is kísérletezett, de nem jártak sikerrel. Az alkoholtilalom vége után kezdtek bele újra a munkába, és két évnyi próbálkozás után 1933-ban jutottak el oda, hogy a sör szénsavasságát megőrző dobozt alkottak, aminek speciális bevonata megelőzte, hogy az alkohol reakcióba lépjen a doboz anyagával.

Doboz már volt tehát, de gyártó még nem akadt, aki fantáziát látott volna az ötletben. Végül a Gottfried Krueger Brewing Company volt az első, aki 1935. január 24-én kiszállított leghűségesebb sörrajongóinak összesen kétezer darab Krueger's Finest Beert és Krueger's Cream Ale-t. A visszajelzések túlnyomóan pozitívak voltak, a kóstolók 91 százaléka kedvelte a dobozos sört- ez pedig zöld utat nyitott a piacra dobásnak.

A siker óriási volt, három hónap múlva már a forgalmazók nyolcvan százaléka kínálta a Krueger's dobozos söröket. A gyártó részesedése megugrott, a legnagyobbnak számító Anheuser-Busch, Pabst és Schlitz is megérezte a konkurencia erősödését. Nem csoda hát, hogy villámgyorsan piacra dobta mindenki a saját dobozos sörét, és egyetlen év alatt, 1935 végéig 200 millió dobozt gyártottak és adtak el Amerikában!

A dobozos sör vásárlásakor nem kellett betétdíjat fizetni. A dobozt könnyebb volt pakolni, ellenállóbbak voltak, rövidebb idő alatt lehetett őket behűteni. Népszerűségük tehát egyre nőtt, majd a második világháború idején tovább hódítottak, amikor a tengerentúlon harcoló katonáknak milliószámra szállították át az amerikai gyártók a "konzervsöröket". A háború után a nagy mennyiségben gyártó óriási főzdék a dobozoknak köszönhetően csúcsra járatták a tömeggyártást, ami sok kisüzem bezárását eredményezte.

Manapság a dobozos sörök teszik ki az Egyesült Államok sörforgalmának nagyjából felét. Újabban nem csak a legnagyobb konszernek gyártanak dobozos sört, kisebb üzemek is piacra dobták a maguk változatait, mert a doboznak számukra is megvannak a maga előnyei.