A jövőben a TripAdvisor nem teszi lehetővé a foglalást az olyan turistattrakciókra, amelyek fogságban tartott állatok szenvedésével járnak.

Sokfelé a nagyvilágban divatosak a különféle turistacsalogató programok, amikor tigrist lehet simogatni, delfinnel lehet úszni, elefántra lehet ülni. Sajnos nagyon gyakran ezeket az állatok elborzasztóan szörnyű körülmények között tartják, kis ketrecekben sínylődnek, verik őket, vagy benyugtatózzák a nagyvadak hogy a turisták nyugodtan fotózkodhassanak velük. Kegyetlen iparág ez, ahol a legyengült, beteg állatok helyett gyorsan befognak egy másikat amikor elpusztulnak, hiszen az üzletnek mennie kell tovább.

Mostantól a TripAdvisor változtat a programok elérhetőségén, ha fogságban tartott vagy veszélyeztett állatok kizsákmányolásáról, szörnyű körülmények között tartásáról szerez tudomást. Különösen azoknál az úti céloknál figyelnek oda, ahol nagyon lazák az állatok fogva tartására vonatkozó szabályok. Azokat a programokat viszont továbbra is meg lehet majd találni a kínálatban, ahol odafigyelnek az állatok jólétére.

2017-re ígérik a teljes rendszer megreformálását, de néhány változás máris életbe lépett. Ráadásul egy tájékoztató kampányt is indít a cég, hogy a turisták megértsék, ami számukra csak pár percnyi szórakozás, egy jópofa fotó, az az állatoknak szenvedés. Egy besorolás is készül arról, melyik állatos programban ügyelnek arra, hogy kínozzák a kiszolgáltatott élőlényeket. Talán hosszú távon a turisták tényleg tudatosabbak lesznek, és maguk is kihagyják azokat a helyeket, ahol embertelenül bánnak az állatokkal.