Katasztrófaturisták özönlenek a faluba, ahol egy fóka lerántott a vízbe egy kislányt.

Pár napja az egész világot bejárta a felvétel, amikor a gyanútlan gyerek üldögélt a tenger szélén, és akkor egy méretes oroszlánfóka váratlanul kiugrott, megragadta a ruhájánál fogva és a víz alá vitte.

Egyből utánuk ugrottak és ki is mentették a kislányt, aki egészen apró sérülésekkel megúszta. Így is kórházba kellett szállítani, hiszen a harapás elfertőződhetett volna. Közben a videót milliók nézték meg szörnyülködve, a szakértők pedig figyelmeztettek rá, a fóka ragadozó emlős, nem pedig valami élő játékszer, tehát óvatosnak kell lenni a közelükben.

A kanadai városkában ezek után meglepetten vették tudomásul, hogy tucatszámra jönnek az érdeklődők, jellemzően turisták, akik izgatottan nézik a kikötőben, felbukkan-e a vad fóka. Különös, hogy annak idején a cápás balesetek idején inkább kerülték a tengert az emberek, most meg kifejezetten azért jönnek, hogy lássák a gyerekre támadó állatot.

Szóval a fókából afféle híresség lett. És hiába vannak kinn táblák, hogy óvatosnak kell velük lenni, nem szabad a fókákat etetni, volt olyan este, hogy száz ember bámészkodott a parton, sőt, a gyereket a víz felé emelve akarták nekik megmutatni a fókát. Noha nyilvánvalóan látták a videót, a turisták mégis áthajolnak a korláton, hogy jobban lássák a felbukkanó fókákat. 

Pedig nem ártana észnél lenni: egy hím oroszlánfóka közel 300 kiló is lehet, és simán ki tudnak ugrani a vízből a partra. Az, hogy a dokumentált eset szerencsésen végződött, nem jelenti azt, hogy másnak nem eshet komolyabb baja. Így aztán a helyi hatóságok újabb táblákat tesznek, képekkel, idegen nyelven (még kínaiul is), hogy felhívják a figyelmet a veszélyre. De abban maximum csak reménykedni lehet, hogy ezeknek valóban lesz némi visszatartó ereje.