A leejtett telefonokat mentené meg egy új találmány.

Mint ahogy a légzsák működik, ami ütközés esetén a másodperc tört része alatt aktiválódik, úgy pattannak ki a telefon tokjából azok a rugalmas alkatrészek, amik a mobilt meg tudják menteni. Philip Frenzel, egy német egyetemi hallgató terve szerint legalábbis így működne ez a szerkezet.

Természetesen minden műszaki koncepciónak megvannak a gyenge pontjai. Csak egy példát említve: ha valamiféle nagyobb erőhatás, gyorsulás aktiválja a tokba épített tüskéket, képzeljük el, hogy egy ugrás, netán baleset esetén a zsebünkben pattannak ki- egyenesen a lábunkba. 

De ez szinte nem is számít. Maga az a lehetőség is érdekes, hogy egy diák egy 3D nyomtatóval nekiállhat és egészen újszerű koncepciókat valósíthat meg, gyakorlatilag teljesen önállóan, ipari háttér nélkül. És egy ilyen terv bárkinek adhat új ötleteket: lehetne ilyen önműködő mentőlégzsákot tervezni tolókocsival közlekedőknek, nehezen mozgó időseknek, és így tovább. Azaz lehet, hogy a telefonoknál talán nem lesz annyira keresett ebben a formában, de máshogy, máshol még megvalósulhat- a kreativitás soha nem felesleges!