1981. április 28-án született sokak kedvence, Jessica Alba. Már egészen fiatal korától kezdve színészkedett az IMDb szerint többek között dán, walesi, német, spanyol, mexikói, kanadai felmenőkkel egyaránt büszkélkedő szépség. A tinédzserévekből minden bizonnyal a Filpper sorozat volt a leginkább emlékezetes a számára, ott alakította Mayát, az egyik főszereplőt. Testhezálló feladat volt a delfines sorozat a tengerimádó ifjú lánynak.

Aztán egy újabb tévés siker jött, a Sötét angyal, és persze egyre több nagyjátékfilmben bukkant fel. Ezek közül a Sin City, a Machete, a Fantasztikus négyes lehet a legismerősebb a magyar nézők számára. A tenger vadjaiból is sokan emlékezhetnek a bikiniben cápák közt úszkáló Jessica Albára. 

A színésznő két gyermekes anyuka is egyben, aki híres kifogástalan alakjáról, fantasztikus megjelenéséről. Én úgy érzem, az igazán nagy szerepek még váratnak magukra a karrierjében, hiszen a feltűnő szépségnek számító Jessica esetében elsősorban a megjelenése volt a döntő a vásznon, nem az alakítása. Remélhetően eljön még az ő ideje ezen a téren is, ám panaszra azért nincs oka, mert így is roppant népszerű a nézők körében. Ez pedig nem csoda, hiszen azon kevés híresség közé tartozik, aki még a lesifotókon is elképesztően jól fest.