Az amerikai színész-rendező 1930. május 31-én született. Clint Eastwood sikeresen vált a westernek és krimik macsó főszereplőit alakító jóképű színészből a kritikusok által is elismert, sokszorosan díjazott rendezővé, ami azért még Hollywoodban sem jön össze túl sokaknak.

Az egyetemet otthagyta, ezután belépett a seregbe. Egyszer egy Douglas bombázó fedélzetén utazott, amikor a repülőgép a tengerbe zuhant- ő és a pilóta öt kilométeren át úszott, hogy partot érjen, ez sokat elárul arról, hogy fizikálisan milyen jó formában volt. A megjelenése miatt figyeltek fel rá a filmesek, de a színészet iránt korábban nem érdeklődő Eastwood messze állt attól, hogy kamerák elé álljon. Évek teltek el, amíg sok tanulás és aprócska szerepek után elnyerje a Rawhide nevű westernsorozat főszerepét. Ez sikert és ismertséget hozott neki- no meg egy skatulyát, mint jóképű és jólelkű cowboy.

Ebből látott kitörési lehetőséget egy spagettiwesternben szerepet vállalva. Az Egy maréknyi dollárért ma már kultfilm, de akkor még csak Európában csinált belőle sztárt, az Egyesült Államokban csak évekkel később mutatták be, a trilógia másik két filmjével együtt. A tengerentúli kritika fanyalgott Sergio Leone alkotásai kapcsán, de ma már csak a remek westerneket tartjuk számon, az egykori véleményeket nem.

A rendezéssel igen korán kacérkodni kezdő Eastwood a hetvenes évektől kapott lehetőséget arra, hogy ne csak a kamera előtt dolgozzon. Színészként emlékezetes alakítást nyújtott a Piszkos Harry-filmek címszereplőjeként, rendezőként viszont csak jóval később kapott elismerést. A Charlie Parker életéről készült filmért Golden Globe-bal jutalmazták, az első Oscart pedig az 1993-as Megbocsáthatatlanért kapta. 

A Millió dolláros bébi, a Titokzatos Folyó, a Levelek Iwo Jimáról, majd 2004-ben Amerikai mesterlövész mind Oscarra jelölt filmek voltak, az első el is nyerte a szobrot. Az 1995-ös szív hÍdjai című romantikus filmmel bizonyította, nem csak akciódús mozit tud sikerre vinni színészként és rendezőként, és azóta is sokszor keres új utakat.

A nyolcvanas éveit taposó Eastwood megkerülhetetlen figurájává vált a nemzetközi filmvilágnak- ki hitte volna ezt az egykori pisztolyhősről.