A sokak által imádott angol hercegnő 1961. július 1-én született, ám valószínűleg többen emlékeznek tragikus halálára.

1997. augusztus 31-én történt a baleset, amiben Diana hercegnő és akkori udvarlója életét vesztette, miközben sofőrjük az őket követő lesifotósokat próbálta lerázni. Máig születnek teóriák róla, kinek is állt érdekében eltenni őket láb alól- de az is lehet, semmi titok nincs, egy szerencsétlen baleset történt és kész, amivel senki nem foglalkozott volna ilyen behatóan, ha nem ő az egyik áldozat.

Diana élete a modern világ sok-sok furcsaságának jó illusztrációja. Egyrészt ott van a média számára jó sztorinak számító celeblagzi, a fiatal hercegi álompárról cikkek garmadája született, és persze a bulvárlapok olvasói is mindent elolvastak, ami csak megjelent róluk.

És mi volt a valóság? Ma már tudjuk, a házasság korántsem volt olyan meseszerűen boldog. Károly herceg más nőt szeretett, míg Diana különböző férfiak oldalán vigasztalódott már válásuk előtt is. Az idilli sztorikat faló olvasók ugyanolyan lelkesen olvasták a szaftos, botrányos pletykákat is, ha Diana volt a főszereplő. És noha a baleset után sokan gyűlölködve szidták a paparazzókat, természetesen jelentős részben pont egybeestek azokkal, akik megvettek minden bulvárlapot, ami elkapott fotókkal kecsegtetett Dianáról és aktuális kedveséről. Valójában ez ma is jól pörgő üzletág, ilyen fotókkal sok-sok magazint adnak el, mert az emberek szeretnének belesni a hírességek magánéletébe.

A Diana-történet harmadik vetülete pedig az, ahogy halványul az emléke. Amikor a már-már szentként tisztelt (noha nagyon nem volt az) hercegnőről akarták az egész bolygót elnevezni, úgy festhetett, legendája örök. Ma meg ehhez képest a fiatalok talán azt se tudják ki volt ő, ha rajongani kell valakiért az angol királyi családban, az Katalin, Vilmos illetve a cuki gyerekeik. Diana, ha élne, mára talán elegáns nagymama lenne.

Nyilván nem tudná elkerülni a nyilvánosságot, 55 évesen is megjelennének róla lesifotók, pletykák. Ha nincs az a baleset, azóta is folyamatosan követnék minden lépését. És a halála nem változtatott semmin- a bulvárlapok népszerűek, az emberek kíváncsiak, és mindig jön valaki, aki felváltja a régi celebeket. Nem irigylem őket, amiért minden ami csak velük történik, sztori- néha vidám, néha nagyon szomorú...