A Prada stílusos kiegészítője vélhetően nem lesz tömegtermék.

Egy internetes bolt kínálatában jelent meg a Prada nevével fémjelzett, ezüstből készült gemkapocs, amivel iratokat, pénzt lehet összefogni- pont úgy, mint a filléres társaival, csak ezért 185 dollárt kell(ene) kifizetni.

Az internet közössége persze háborog, és ezzel nagyobb hírverést csinál a terméknek no meg a Pradának, mint azok megérdemelnék. Ennek az egész műbalhénak a divatcég a nyertese, több szempontból is. Egyrészt beszélnek róla, ami igazi ingyenreklám. Másrészt erősíti azt az imázst, hogy a minőséget meg kell fizetni- amikor manapság mindenki Kínából rendel olcsón, ám sokszor csalódik a gagyiban, nem árt jelezni, hogy azért van aki odafigyel a minőségre.

S a slusszpoén: mivel a Prada gemkapocs előállítási költsége is minimális lehet, ha párat eladnak belőle, máris tiszta haszon. Ennél könnyebben pénzt keresni nem lehet. Már csak azért is vesznek belőle a kellően vagyonosak, hogy mutassák, róluk leperegnek a neten hőbörgők plebejus elvei. Megtehetik, hogy ilyen kapcsot vegyenek, és meg is teszik.

Nekem meg csak egy sztori, amiről írni lehet, de ugyanúgy elfelejtődik majd, mint bármi más három napos szenzáció. Legközelebb a Prada pedig piacra dobhatja a papírtörlőjét kasmírszálakkal vagy az ékszerekkel kirakott gumipapucsát. Mindig lesz, akinek bejön, meg az, aki felháborodik miatta- a cégnek szerintem ez is jó, meg az is. Gyűlnek a dollárkötegek a hírverésnek köszönhetően, amiket a saját ezüstkapcsaikkal foghatnak össze...